Pregătiți-vă să vedeți multe Dacii electrice prin oraș. Într-un comunicat de o pagină, Dacia a anunțat că primul său model electric va fi disponibil în România cu prețuri începând de la €18.100.

Varianta de echipare este “Comfort Plus” și va putea fi comandată începând cu 20 martie. Așa cum am aflat de la finalul anului trecut, livrările vor începe din septembrie. Deși este cel mai mic model din gamă, Spring are suficiente dotări de siguranță: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forței de frânare, 6 airbag-uri, apel de urgență (buton SOS), aprindere automată a farurilor și frânare automată de urgență.

Dacă cei €18.100 (înainte de taxe) sunt prea mulți, aflați că Dacia pregătește și o echipare “Comfort” care va avea un preț de €16.800. Cum statul român plătește 45.000 lei sau jumătate din valoarea unei mașini electrice, diferența dintre cele două echipări va fi neglijată de civili, în timp ce companiile vor dori să obțină cel mai bun preț pentru autonomia de aproximativ 300km în regim de mers urban.

Rămân de văzut lista de opționale și costul dotărilor precum Wireless CarPlay, oglinzile rabatabile electric și culorile (3 în momentul lansării, ulterior va fi adăugată încă una). Până atunci, vedeți pozele pe care le-am făcut la evenimentul de lansare.