Dacia încearcă ce nici Mercedes-Benz n-a reușit

Published by Dan Pandrea on

Dacia Jogger vrea să fie de toate: și break, și SUV, și monovolum ce poate transporta 7 persoane. Țin minte că și nemții au încercat asta prin Clasa R, iar modelul a avut un succes atât de mare, încât străzile sunt pline!

By Vauxford – Own work, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=72065249

Glumesc. Nu-mi aduc aminte să fi văzut mai mult de 5 mașini pe șoselele noastre. Problema Mercedes-Benz a fost că n-au știut cum să îl poziționeze. Ba a fost family tourer, ba sports cruiser. Măcar Dacia rezolvă problema asta direct din nume.

Deci ce este Jogger? Pentru mine este un Logan MCV Stepway pe steroizi, cu gardă la sol de 20 centimetri, portbagaj de 708 litri (acum vine Crăciunul și românii au porci de cărat) și aceleași motoare mici pe benzină și GPL. Din fericire, urmează și un motor hibrid, de 1.6 litri și 140 cai putere, dar pentru care trebuie să așteptăm până în 2023.

Prețul de pornire este de aproximativ €15.000, iar primele modele vor ieși de pe poarta fabricii în februarie 2022. Va fi un succes? Greu de spus. Mercedes-Benz nu a reușit în zona premium a pieței. Poate există cerere mai mare în zona accesibilă.

Categories: Auto

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.