Categories
Relax

Curiozitati de acasa


Provincia îmi oferă de fiecare dată senzații inedite. Deși mă trag de acolo și știu care-i mersul lucrurilor, de fiecare dată când mă întorc cu obiceiurile de București trebuie să mă adaptez foarte repede pentru a mă simți cât mai bine.

Nu are rost să pleci cu trei sferturi de oră înainte de momentul întâlnirii, 15 minute sunt mai mult decât suficiente. Stabilește orele de întâlnire cât mai devreme, altfel riști să nu găsești locuri disponibile. Fii tolerant cu chelnerii, cei din București au o altă școală. Nu râde când vezi că berea costă 4 lei (500ml) si nu te grabi sa prinzi autobuzul de noapte, doar am spus deja că 15 minute sunt mai mult decât suficiente pentru a ajunge oriunde.

Ai grijă la șoferi, mai mult decât sigur te-ai obișnuit ca cei din București să-ți acorde (forțat) prioritate pe străzile micuțe, chiar dacă nu te afli pe zebră. Dacă ești cu mașina acordăți timpul necesar pentru a admira denivelările și gropile din carosabil (oraș mic, după buget, coane Fănică).

Poți rezolva shopping-ul de weekend în maxim o oră: vii, vezi, cumperi, toată lumea-i fericită. La fel e și cu cozile de la gară și cumpăratul biletelor: nu prea sunt. Și gara e mică, peronul e distrus, însă trenul cu care pleci înapoi “la Capitală” e nou. Cu toate astea nașul trece pe lângă mine și întreabă dacă s-a mai urcat cineva de la Buzău. Niciun răspuns. Poate de-aia are CFR-ul găuri financiare.

E bine acasă.

foto via

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.