iCloud este un serviciu bun oferit de Apple, însă Google rămâne în continuare tătucul sincronizării pe mobil. Iată ce servicii folosesc și cum puteți să le configurați pe telefonul sau tableta Apple:
Google Contacts
Primul Android (și singurul) pe care l-am deținut a fost un HTC Wildfire și pe vremea aia am rămas surprins să văd cât de multe poate oferi Google într-un pachet așa de mic și ieftin. În Android sincronizarea e extrem de simplă: ai introdus datele contului de Google, iar telefonul este sincronizat cu tot ce ține de userul respectiv. În iOS sunt doi pași suplimentari, însă nu-i complicat.
În setări veți găsi secțiunea Mail, Contacts, Calendars, iar acolo puteți adăuga un nou cont. Nu selectați Gmail, ci mergeți la Other. Veți vedea opțiunea Add CardDAV Account sub Contacts, în care veți introduce niște date simple:
Google Calendar
Procedura e identică cu cea de mai sus, singura diferență fiind opțiunea Add CardDAV Account de sub Calendars. iPhone permite sincronizarea datelor cu serverele Google o dată la 15 minute. Zic că-i rezonabil.
Gmail
Am zis să-mi fac viața mai ușoară cu cele câteva adrese de mail. Drept urmare toate redirecționează către contul de Gmail. Am instalat aplicația iOS și de atunci experiența mail-ului pe telefon e mult mai bună. Plus că Google face un lucru extraordinar cu noul design.
Explicația redirecționării (și nu a adăugării manuale) e că serverele Google verifică o dată la fiecare oră ce se întâmplă pe celelalte mail-uri ale tale. Partea frumoasă e că Google îți permite să răspunzi mail-urilor prin adresa cărora le-au fost destinate. În secțiunea Accounts and Import (versiunea Desktop a Gmail) din setări găsiți opțiunea următoare:
Astea sunt cele trei mari capitole ale sincronizării Google în iOS. Dacă nu-ți convine nici funcția Photo Stream a Apple, atunci aplicația Google+ are funcție de sincronizare a tuturor pozelor pe care le faci. Eu nu m-am folosit de ea, încă prefer ce îmi oferă Apple.
Leave a Reply