Alexandru Negrea e puțin supărat pe șoferii care parchează aiurea pe trotuar și dă ca exemplu poza asta. Concluzia sa este că șoferii în cauză sunt nesimțiți, însă în opinia mea problema e în altă parte.

Nu încerc să găsesc scuze, sunt la fel de pieton ca el, însă parcările pe trotuar sunt o consecință a unei administrații locale foarte slabe. Circuitul e simplu: locurile special amenajate se închiriază pe o anumită sumă care intră la bugetul local. De banii ăia trebuie să se facă mai multe locuri de parcare, iar dacă nu sunt suficienți atunci finanțarea europeană este cea mai bună soluție (am văzut că la spanioli se poate). Apoi sunt parcările cu plată, bani care iar ar trebui să intre la bugetul local, dar cum cineva îi lasă pe parcagii să “îți păzească” mașina, banii ăia se duc în cu totul altă parte.

Deci multe circuite întrerupte, mulți bani pierduți și fonduri europene neabsorbite. Ca să acopăr toate segmentele, iau cazul celor care stau în Capitală dar nu au buletin de București. Nicio problemă, și ei plătesc taxe locale sub alte forme.

Problema nu se caracterizează prin nesimțirea șoferilor. Până la urmă municipalitatea are datoria de a asigura un trai decent cetățenilor prin înmulțirea locurilor de parcare (pe baza taxelor plătite) și prin decizia de a interzice sau nu accesul mașinilor pe anumite trotuare.