Am scris acum ceva timp despre cât de atractiv este sistemul Tradfri. De atunci, IKEA a tot lansat chestii smart: mai multe becuri, boxe, chiar și jaluzele. Toate sunt controlate prin aplicația IKEA Home App și sunt compatibile cu Google Home, Alexa și HomeKit.

Cel mai recent anunțat produs smart din gama IKEA este purificatorul smart Starkvind pentru camere de până la 20 metri pătrați. Acesta vine în două variante: produsul în sine și în varianta integrată într-o masă. Ultima dintre ele este motivul pentru care mă mănâncă rău să duc mâna la portofel.

Nu că am neapărat nevoie de un purificator. Ba chiar am avut unul de la Xiaomi, care a făcut cale întoarsă. Dar simplul fapt că Starkvind vine sub forma unei mese și nu e atât de in your face îl face atât de atractiv.

Va fi disponibil din luna octombrie, la prețul de $189, în State (varianta simplă, ce poate fi pusă pe podea va costa $129). Vine pe negru și alb. Și pentru că trebuie băgat în priză, are un canal pentru cablu într-unul dintre picioare. Simplu. Smart.

Deci la noi va fi undeva la €200 (aproape de 1000 lei), însă nu mi-aș face speranțe că apare până de Crăciun. Pentru cei care se uită la mia de lei și li se pare prea mult, IKEA mai vinde la noi un model ce costă doar 250 lei.

Canalul destinat cablului
Versiunea albă
Versiunea simplă, de $129