Cum m-am ales cu un Apple Watch nou

scris de

in

Sau cum e experiența unui service autorizat Apple.

Timp de 4 ani și un pic, am purtat la mână un Apple Watch Series 1. A fost luat de la Resigilate și, în tot acest timp, a fost alergat destul de mult. A trecut prin multe cicluri de încărcare, prin multe zile de transpirație și prin vreo câteva spălări sub jetul de apă (conform instrucțiunilor Apple).

Apple Watch Series 1 cu bateria umflată

Așa că umflarea bateriei care a venit la început de august nu m-a surprins foarte mult. Mai surprinzător este că problema era destul de comună în rândul acestei generații și, cu toate astea, ceasul m-a ținut mai bine de 4 ani.

Pentru că suntem fix înainte de lansarea unei noi generații de Apple Watch, am zis să mai aștept un pic și, dacă tot erau călduri mult prea mari ca să ies la alergat, am luat legătura cu Depanero. Discuțiile au fost bine structurate: le-am dat toate detaliile, inclusiv seria ceasului și mi-au comunicat în 24 de ore că pot repara ceasul.

Am scos ceasul din lista produselor iCloud (ba chiar l-am resetat, ca să fiu sigur că e totul ok), am chemat curierul și am așteptat să primesc vești. Diagnosticul a fost destul de repede confirmat (probleme cu bateria) și am aflat și prețul reparației: 435 de lei. La trei săptămâni după ce am pornit tot acest proces, aveam să primesc ceasul înapoi, în aceeași cutie.

Și aici intervine surpriza: un Apple Watch Series 2 nou-nouț. Mă rog, știu că sunt toate șansele ca modelul să fie refurbished. Însă ceasul în sine arăta ca nou. Culoarea carcasei este un pic mai închisă decât Series 1 (ăsta a fost și primul lucru care m-a debusolat inițial) și are orificii pentru eliminarea apei.

Pentru cei care nu își mai aduc aminte de diferențele dintre cele două modele, las imediat îmbunătățirile:

  • Rezistență la scufundări de până la 50 de metri;
  • GPS încorporat;
  • Ecran de două ori mai luminos (până la 1000 nits).

Trăsătura care mă bucură cel mai mult este GPS-ul, că acum pot lăsa telefonul acasă când ies la alergat. Da, știu că am ajuns târziu la petrecere…

Procesorul dual-core este același ca pe Apple Watch Series 1. Ceasurile fac parte din aceeași generație, Series 1 a fost lansat pentru a fi opțiunea mai ieftină. Acesta este și punctul cel mai slab al ceasului. Până la urmă, un procesor lansat în urmă cu 5 ani nu are cum să nu își arate vârsta.

All in all, mi se pare că am primit destul de multe pentru 435 de lei. Inclusiv o experiență de service căreia nu am ce să îi reproșez.

PS: Știu ce vor spune unii dintre voi – că pentru vreo 200 de lei în plus aș fi putut cumpăra un Series 3 ce rulează cel mai nou sistem de operare și care vine cu alte câteva lucruri în plus. Știu. Numai că, atât timp cât Vodafone nu activează eSIM pe Apple Watch, nu am motive să trec pe o generație mai nouă. Cine știe? Poate se trezesc și ei cu ocazia noilor Apple Watch din toamnă.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.