Categories
Muzica

Cum e trecerea catre Earpods

earpods

Eu n-am avut niciodată baftă la căști. Prin primul an de facultate am avut o pereche mișto de căști bluetooth de la Nokia. S-au rupt: era plasticul prost și la o utilizare moderat spre intensă am avut parte de prima pereche mișto dusă pe apa sâmbetei. A doua pereche de căști bluetooth a fost de la Philips (primită cadou), iar soarta ei a fost de asemenea crudă: am călcat pe ele și s-au rupt.

Odată cu trecerea la produsele Apple am dat și peste căștile normale. Proaste. Fără profunzime, deranjante pentru cei din jur dacă le dădeam mai tare. Recent însă Apple a lansat o nouă pereche de căști, numită Earpods. Singurul lucru prost la ele e numele.

În rest sunt decente, mai ales că eu căutam o soluție cu microfon integrat. Știu ce vor spune mulți: că de banii pe care i-am dat puteam să găsesc altceva mai bun. M-a interesat foarte mult dacă lăudăroșenia specifică Apple este fondată pe lucruri solide. În cazul noilor Earpods răspunsul este “da”. Deși îți ia câteva minute să te obișnuiești cu forma ciudată, căștile ajung să se așeze frumos în interiorul urechii. Pentru niște plastice fără membrane cauciucate care să izoleze sunetul, Earpods sunt chiar bune.

Față de generația anterioară sunetul este mult mai bogat și mediile și joasele se aud mult (intenționat e cu bold). Cel mai bun lucru e că acum nu mai stau să adun căștile de pe jos la fiecare două minute. Prin forma lor se fixează foarte bine în ureche și acolo rămân, oricât de mult aș alerga după autobuz. Un ultim detaliu: butoanele de pe fir au fost mărite.

Partea bună e că cei care nu au intrat încă în universul Apple pot cumpăra orice iPod nano, iPod touch sau iPhone 5 și vor găsi perechea Earpods în pachet. Parcă nu te mai simți așa de jefuit când cumperi un produs cu măr ca logo.

Întrebarea e dacă perechea de căști își justifică prețul de aproximativ 140 lei.

foto via

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

2 replies on “Cum e trecerea catre Earpods”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.