Categories
Cotidiene

Copiii astia, tare destepti mai sunt!

Nu vi se pare ca, pe zi ce trece, astia mici devin din ce in ce mai destepti? Cunosc cazuri in care parinti spuneau ca ala micu’ e destept ca a zis aia, iar un copil de varsta lui n-ar spune asa ceva, deci e destept foc!

Dar acum imi pun urmatoarea intrebare: nu vi se pare ca pe an ce trece, pica din ce in ce mai multi copii la bac si capacitate (sau teste nationale, sau cum i-o mai spune acum)? Copiii nu-si mai dau interesul pentru carte, au altele in cap, raspund indraznet, indecent si vulgar, sunt independenti.

Care e problema? Parintii, profesorii, societatea? Raspunsul cred ca este complicat si ar trebui sa vina de la niste psihologi foarte buni. Dar, in copilarie, pe vremea cand ma bucuram ca un nebun de oul Kinder, stiu ca ma ridicam de pe scari cand treceau vecinii si le dadeam ‘buna ziua!’, eventual un ‘sar’na!’.

Astazi, venind de la magazinul de langa bloc, am fost surprins sa vad o fetita de vreo 7 ani, care a oftat adanc inainte de a se ridica si de a-mi face loc sa intru in scara blocului.

PS: Nu am pretentia sa mi se dea cu “saru’mana!”

4 replies on “Copiii astia, tare destepti mai sunt!”

Mie mi-au zis 2 fetite de 4 anisori si un baiat de vreo 13-14 ani sar’na tot la bloc la tine :D.
Dar, te-ai uitat in prima zi de scoala (13 sept) cum aratau copii? Intamplator am fost in oras si am ramas dezgustata de ifosele si figurile pustanilor. In plus, cred ca au incurcat garderoba de club cu cea de scoala. Chiar n-as vrea sa ma pun in pielea profesorilor.

Eu as fi pus umpic altfel titlul: Copiii astia prosti, tare destepti mai sunt! Nu e de generalizat, inca mai sunt copii extrem de inteligenti si de bine crescuti… In ceea ce priveste examenele, e de vina sistemul. iar sistemul… e facut de oameni.

Binenteles ca exista exceptii, dar vorbesc la modul general. In ultimii ani am intalnit multi copii care aveau un comportament pe care eu nu mi-l puteam permite cand eram de varsta lor. Ideea generala e ca astia mici de acum vor fi aia mari din viitor care vor pica examene.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.