Prima ediție l-a avut ca norocos pe Mihai Morar, el a fost cel care l-a ghidat pe Andrei Leonte către premiul cel mare. Întrebarea este cine va fi al doilea mentor ce se poate lăuda cu următorul X Factor?

De departe cea mai dificilă misiune îi revine Deliei: ei i-au picat grupurile formate în timpul bootcamp. Sunt oameni care nu se cunosc între ei, cu personalități diferite, însă care trebuie să-și găsească un numitor. Avantajul Deliei constă în faptul că ea insăși s-a lansat în muzică prin N&D, iar de atunci “nu pot să cred că m-ai uitaaaaat” a rămas în cultura populară.

La polul opus se află Dan Bittman, mentor care are cea mai ușoară misiune. Motivele sunt multiple. În primul rând “grădinița” a fost cea care a dat primul X Factor al României și de cele mai multe ori toți membrii ei au un public enorm de mare în fața televizoarelor, gata să-i susțină. Părinții publicului minor au și ei pe cine să voteze – pe mentorul Dan Bittman. Eu îl uram enorm pe solistul Holograf când eram mic, pentru că mama venea de fiecare dată să-mi schimbe postul de desene animate cu oricare altul care difuza “Banii vorbesc” și “Ochii tăi”. Dar apoi a venit albumul “Supersonic”, frenezia “Ți-am dat un inel” și piesa mea favorită de pe album: “Nu era”.

Sub nicio formă nu consider că premiul este ca și câștigat de cineva din “grădiniță”. Mulți de acolo mai au pâine de mâncat și tehnici de învățat. Dar cine să nu-i învețe cel mai bine, dacă nu Dan Bittman?

Grupa de +25 i-a venit mănușă lui Cheloo. Cei mici s-ar fi speriat prea mult de acest “om sensibil, care vrea să ajute tinerele talente”. Maturitatea celor de peste 25 ani ar trebui să îi ajute în a înțelege și aplica sfaturile mentorului. De consider că lacrimile și copilărismele nu au ce căuta în grupa asta și consider că relația dintre mentor și elevi va fi una de tip b2b, pe principiul “Sunteți aici să demonstrați că sunteți cei mai buni. La treabă!”.

Și totuși cine va câștiga X Factorul din acest an? Preferatul meu a ajuns într-un boy band din 4 membri, iar despre ceilalți nu știu ce să zic. Probabil că după vizita acasă la juriu îmi voi putea face o idee. Până atunci vă las în compania Antoniei vorbind despre relația dintre mentor și juriu: