Chestii cu adevărat utile anunțate la WWDC 2017

Published by Dan Pandrea on

Ziceam în articolul anterior că nu sunt șanse prea mari să ne bucurăm de lucrurile anunțate de Apple în urmă cu două zile. În schimb, am căutat prin articole să văd care sunt lucrurile cu adevărat utile pentru muritorii de rând.

Sincronizarea mesajelor în Cloud

În momentul de față, am niște probleme cu sincronizarea mesajelor de pe telefon cu aplicația omonimă de pe macOS. Setările corecte sunt ascunse pe undeva și trebuie să dedic vreo 10 minute ca să rezolv problema.

Eh, Apple promite să ne scape de chestia asta și va sincroniza toate mesajele primite, pe absolut toate platformele.

iCloud Storage Family Sharing

Family Sharing e o chestie foarte mișto dacă folosiți Apple Music. Practic împărțiți costul de 30 lei pe lună cu până la alți 5 oameni. Mișto, nu?

Începând cu iOS 11, Family Sharing se extinde și pe iCloud Storage. Ceea ce înseamnă că puteți  împărți 2TB cu același număr de oameni, pentru doar 45 lei pe lună.

NFC mai capabil

A venit momentul ca cipul ăla pe care nimeni nu-l folosește în România să fie pus la lucru. Sau cel puțin asta înțeleg că va veni odată cu iOS 11. Cu ce ajută?

În cazul meu, transferul de fotografii din aparatul foto va fi de vreo două ori mai rapid. Ceea ce contează enorm când vrei să publici pe social media cât mai repede.

Sper ca Apple să nu fie măgari și să fi pus un cip NFC mai capabil doar pe iPhone 7 și 7 Plus, iar restul plebei să rămână cu ochii în soare. Vom vedea în septembrie.

QR codes

V-ați oprit din râs? Știu că era la modă acum vreo 5-6 ani să pui coduri QR pe absolut orice. Problema era că nu exista un mod simplu de a citi codurile. Trebuia să instalezi o aplicație, să o pornești și să încadrezi codul. Cam mult pentru ceva ce se dorește a fi aproape instant.

Din fericire, implementarea Apple e a naibii de simplă. Pornești camera, tap to focus și gata!

Rețelele de WiFi și cărțile de vizită sunt doar două dintre aplicațiile codurilor QR. Sper ca Apple să implementeze funcția asta peste tot, nu doar pentru clienții din China, așa cum au anunțat în keynote.

Scanarea documentelor prin Notes

Nu e o funcție extraordinară, dar mă ajută să scap de încă o aplicație. Se va regăsi în Notes și, conform lui Hair Force One, funcții de semnare și salvare a documentelor în format PDF vor fi de asemenea la bord.

Cam astea sunt. Beta-ul destinat publicului va fi disponibil la sfârșitul lunii. Ca să testați și voi iOS 11, trebuie să vă înscrieți în programul special creat de Apple.


1 Comment

Am rămas cu 3 lucruri după conferința Apple | Dan Pandrea · September 12, 2017 at 22:46

[…] au smartwatch-uri vor primi actualizări la iOS 11, respectiv watchOS 4. Despre iOS 11 am vorbit aici. Pentru macOS High Sierra mai avem de așteptat până prin […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.