Chestii mișto prezentate la CES 2016

scris de

in

Consumer Electronics Show aduce an de an producători mici și mari în Las Vegas, încercând să ne arate viitorul. Și, ca de fiecare dată, există anumite produse care mă impresionează, însă nu există certitudinea ca toate să fie lansate (anul trecut am avut dezamăgirea Parrot RNB6). Așadar, sper ca următoarele produse anunțate la CES să apară cât mai repede în magazine.

Withings Thermo

Marea problemă a Internet of Things este că apare acolo unde chiar nu este nevoie de așa ceva, cum ar fi într-o cană. Withings Thermo chiar se adresează unei probleme ușor enervante: verificarea temperaturii corpului este de cele mai mult anevoioasă. Nu știu de voi, dar ultimul lucru de care am nevoie atunci când o febră mă ține la pat este să aud “hai, mai ține-l un pic” sau “mai pune-l o dată”.

Thermo este un termometru inteligent, ce are nevoie de doar două secunde pentru a afla ce temperatură ai. Lucrurile devin mai interesante prin intermediul aplicației de smartphone, care ține un istoric și permite crearea unui jurnal de tratament (medicamente luate între citiri). De asemenea, Thermo ține minte istoricul mai multor utilizatori, în cazul în care familia se îmbolnăvește ușor. €99, disponibil din martie.

Withings Thermo

Bragi Dash

Accesoriile audio sunt întotdeauna la mare căutare și, având în vedere zvonurile că Apple ar putea să renunțe la portul audio de pe următorul iPhone, soluțiile wireless par a avea un viitor excelent. Bragi Dash ies în evidență prin faptul că reprezintă conceptul wireless în forma cea mai pură – față de sursa audio și față de canalele audio între ele.

Experiența mea soluțiile audio wireless s-au încadrat în categoria hit-and-miss, de fiecare dată fiind o problemă cu conexiunea Bluetooth. Din fericire, tehnologia a evoluat în ultimii ani, permițându-le celor de la Bragi să folosească Bluetooth doar pentru legătura cu sursa audio, iar pentru legătura dintre cele două canale vedeți în clipul următor ce au folosit:

Chevy Bolt

Nu e un gadget, însă ne aduce mai aproape de viitorul mașinilor electrice un pic mai accesibile. O autonomie de 320km și un preț de pornire de $30.000. Mai multe pe Automarket. VW și Hyunday privesc și ele către viitorul electric prin modelele pe care le-au arătat în Las Vegas.

Sony PS-HX500

Momentul Return of the Jedi pentru pick-up și vinyl. A fost o categorie extrem de populară în perioada Crăciunului, semn că vechile discuri își găsesc locul în inima audiofililor. Însă Sony nu a lansat un pick-up cu tehnolgia anilor ’80, ci a inclus un port USB, calitate HiRes și posibilitate de convertire a melodiilor de pe disc în format digital. Dacă aveți vreo 400 de lire la dispoziție prin aprilie…

ps-hx500_open-large

Și un pic despre mașina Faraday Future: deși e un concept, presa de profil a dat-o în manele cu clickbait-uri pe Facebook, cu adresă la Tesla. E doar un concept. O să fie un supercar de 1000 de cai putere. Tesla lucrează la versiuni mai accesibile publicului larg. Deci două direcții diferite, dintre care una e doar un concept. Însă e greu să scrii asta. Plus că nu atrage vizite.


Comments

2 responses to “Chestii mișto prezentate la CES 2016”

  1. […] de vinil cu care mulți dintre noi au crescut sunt din nou pe val și producători precum Sony lansează pick-up-uri. CD-urile sunt în continuare importante pentru o bună parte dintre consumatori, mai ales că […]

  2. […] produse fidele misiunii lor: sănătate prin gadget-uri inteligente. La CES 2016 au anunțat termometrul inteligent și cel mai ieftin tracker de activitate din gama lor. Cel mai recent produse este Withings Body […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.