*De pian, evident. Dintre toate melodiile ascultate, care este cea mai bună linie de pian sau chiar cel mai bun solo? Desigur că ascultătorii de jazz vor spune că sunt nenumărate piese din acest gen muzical care s-ar bate pentru titlul de cel mai bun solo. Nu îi contrazic, jazz-ul aduce solo-uri fascinante, iar partea frumoasă e că aproape orice instrument poate oferi câteva minute de magie muzicală.

Îmi propun să cad în păcat și să întreb: care este cel mai bun solo de pian din muzica de radio, comercială? Primul exemplu la care mă gândesc este orice piesă de-ale senzaționalei Alicia Keys. Inevitabil mă gândesc și la Queen (Bohemian Rhapsody, Don’t Stop Me Now, Love Of My Life) pentru că au fost în stare să uimească un stadion fanatic după rock cu acest instrument drag mie. Muzica noastră a oferit câteva linii de pian foarte bune, iar cel mai bun exemplu (în opinia mea) este oferit de Bitză și al său Outro din melodia Război în doi.

Trec în sfera muzicii electronice și din start exclud Pjanoo pentru că e ca reclama Qfort: să reziste, să reziste, să reziste. Oceanlab aduce o linie de pian foarte bună, la fel și ATB cu cele trei variante ale piesei Trilogy, dar cel mai bun solo de pian pe care l-am auzit până acum vine de la Mike Foyle în melodia Pandora.

Desigur că pot exista și alte păreri, însă linia de pian care le bate pe toate este: