Ce se întâmplă cu stocurile Nokia?

Lansarea modelului Lumia 920 a lăsat consumatorii români cu ochii în soare niște luni bune. Telefonul a ajuns la noi când toată lumea uitase de el, făcând poze pe Instagram pentru iOS. Din păcate situația a fost similară și cu produsele ce au urmat. Site-ul românesc Nokia duce lipsă de actualizări și nu reușește să atragă potențialii cumpărători.

Sunt în stare să accept un site slab dacă finlandezii au grijă de stocurile pe care le atribuie României, dar chiar și aici o dau în bară. Nokia Lumia 520 este cel mai ieftin smartphone cu Windows Phone 8, iar Vodafone îl oferă la abonamentele sale. Problema e că stocurile se duc foarte repede (ieri mai erau 4 bucăți, acum 3 săptămâni n-aveau nimic pe stoc). Cum n-am vrut să aștept 3 zile pentru livrarea telefonului, am zis să caut pe magazinele online. Emag-ul n-avea pe stoc, la Evomag nici atât. După o discuție scurtă pe Twitter, băieții de la Evomag s-au mișcat repede și în două zile m-au anunțat că-l au pe stoc.

Problema cu Lumia 520 este că, aparent, a venit tocmai din Hong Kong: adaptor de priză, meniu cu caractere specifice locului și multă configurare ulterioară. Așadar am ajuns la concluzia că Nokia chiar are o problemă în România. Nu e de mirare că magazinele și operatorii de telefonie mobilă (Cosmote) încă au în ofertă modele cu Windows Phone 7 pe ele.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.