Ce se întâmplă cu designul Facebook?

Știți care a fost cea mai tare chestie care s-a întâmplat celor de la Google? Design-ul unitar. Chit ca te afli în Calendar sau în Contacts, știi exact serviciul cui folosești. La fel și pe mobil. Google a portat experiența de pe desktop în mâinile utilizatorilor de smartphones și tablete.

Din păcate lucrurile nu stau la fel pentru utilizatorii de Facebook. După ce au anunțat cu surle și trâmbițe noul Timeline pe care nici în ziua de azi nu l-am văzut, băieții lui Zuck s-au apucat să modifice serios interfața de mobil. După ce au urmat orbește influența iOS 7 și au mutat niște meniuri din partea superioară în cea inferioară, aplicația Messenger s-a aliniat și ea la același design.

Nu zic că e rău, însă experiența este diferită față de cea de pe desktop e majoră. Întrebarea este “ce se va întâmpla cu design-ul de pe desktop, acum că Facebook a sucit-o spre iOS 7”.

PS: Mă miră faptul că n-am auzit văicăreli din partea utilizatorilor de Android. Și chiar n-au de ce, aplicația se mișcă foarte bine.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.