Ce șansă au producătorii autohtoni de gadgeturi?

front_semiprofileIeri la 10 jumate începea prezentarea celui mai nou telefon Allview, V1 Viper. Pe lângă toate clișeele de marketing, gen “telefon făcut cu pasiune”, am stat să mă întreb ce șansă are un telefon românesc pe o piață în care Samsung și ceilalți mari producători domină platforma Android.

Am ajuns să fiu rupt de ceea ce vrea piața de la noi, însă mi s-a părut hilar că încă se vorbește despre procesoare, nuclee și inchi. E bine că cei de la Allview încearcă să aducă ceva nou pentru un producător român, gen chip audio de la Yamaha, căști mai bune și capace colorate ce rezistă la șocuri fizice.

Din păcate însă brand-ul este prea mic, iar oamenii tot se lasă atrași de iPhone și Galaxy. Singurul avantaj? Că V1 Viper are un preț de 1299 lei la liber. Cum aș comunica eu pentru ei? Fără bălării gen pasiune și mai mult pe aspecte pragmatice, pentru că pe Allview nu scrie nicăieri pasiune. Adică:

Bă băieți, vă văd așa doritori de smartphone. Ia fiți atenți aici: noi avem un telefon cu 90% din funcțiile telefoanelor pe care voi dați vreo 3 salarii. Telefonul nu se dezintegrează la primul șoc și aveți garanție de n ani pe el. Are ultimul Android la el și bate la fundul gol orice alt telefon la prețul ăsta! Pisicile trase prin filtre Instagram arata la fel ca pe orice telefon. Deci?

Mesajul se apropie de ceea ce face Dacia în UK. Așa că sper ca Allview să comunice mai eficient adevăratele valori ale brandului. Uitați și spotul Dacia:


Comments

3 responses to “Ce șansă au producătorii autohtoni de gadgeturi?”

  1. Insa nimeni nu spune nimic de provenienta asa ziselor telefoane romanesti? Sunt chinezarii cu carcasa Allview, nimic mai mult. Nu am nimic cu cei de la Allview, insa nu poti numi un telefon romanesc ceva produs 100% in China si vandut in Romania la pret dublu.

    1. Eu am fost surprins cand am vazut ca Allview au umblat la chip-ul audio si au pus niste casti mai decente in pachet. E un pas inainte.

  2. Am o cunostinta care detine un astfel de telefon si pot sa zic ca este un pic peste decent.Nu e prea complicat de folosit,in sensul ca meniul e destul de simplist.Totusi lumea nu are incredere in ceva romanesc la un pret asa de scazut.Asta cred eu ca ar fi problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.