Categories
Cotidiene

Ce ne arată alegerea lui Firea ca primar

România adevărată se petrece în offline. Iar problemele din offline sunt cu totul diferite față de cele de pe Facebook.

Asfaltarea unei străzi, salubrizare, canalizare, astea sunt adevăratele probleme. Până la centuri, parcări, piste de biciclete și sisteme inteligente de trafic, majoritatea oamenilor se confruntă în primul rând cu cele de mai sus.

Oamenii online-ului ar înțelege mai bine de ce Firea a ieșit primar dacă ar petrece o jumătate de oră jucând Simcity. Logica jocului e simplă: până nu te ocupi de problemele de bază: iluminare, alimentare cu apă, canalizare și gunoi, nu prea ai cum să le faci pe restul.

Iar pentru oamenii din categoria 45+, cei cărora PSD-ul se adresează, astea sunt lucrurile care contează, pentru că se lovesc de ele zilnic. Lipsa unei strategii clare din ultimii 26 de ani a dus la nevoi urgente, iar urgențele, în majoritatea cazurilor, se rezolvă pe termen scurt (vedeți gălețile cu ulei și făină, salarii și pensii mărite cu 5%-10% în prag de alegeri, un strat nou de asfalt care oricum se duce după primul îngheț etc.).

E greu să aduci le aduci oamenilor aminte de mizeriile pe care le-a făcut PSD-ul de-a lungul anilor sau chiar de grozăviile pe care le-a spus Firea când era șefă de campanie la prezidențiale. Pe lângă asta, oamenii au memorie scurtă, tocmai din cauza problemelor zilnice cu care se confruntă (adică alea de mai sus).

Nicușor Dan nu este fiul lui Dumnezeu. Din dezamăgirile pe care le văd în online, am crezut că bucureștenii și-au negat propria salvare. Oricât de diferit ar fi aluatul din care Nicușor este făcut, el nu este salvatorul menit să schimbe fața Capitalei. O astfel de putere nu stă într-un singur om și, cu cât online-ul își va da seama de asta mai repede, cu atât va dormi mai bine în următoarele zile.

Totuși, meciul numit “Primărie” continuă cu reguli mai stricte. Să vii ca primar la Capitală sau la sector cu intenția de a mânări denotă prostie, mai ales că 6 din 7 foști primari au probat brățările DNA-ului. Cu toate astea, abia aștept să plece primul la o plimbare cu duba, primul nominalizat fiind Gabriel Mutu de la sectorul 6.

După mine, schimbarea Capitalei stă în limitările pe care justiția le impune edililor și, din lipsă de furăciuni, chiar vor trebui să dea drumul la proiecte pe bune ca să își țină scaunul de primari sub fund.

#doamneajută

foto via

2 replies on “Ce ne arată alegerea lui Firea ca primar”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.