Categories
Cotidiene

Ce faci daca vrei sa citesti stiri din sport?

În ultimii ani am observat un fenomen ciudat, dar normal pentru spațiul dâmbovițean: tabloidizarea știrilor din sport a devenit invers proporțională cu performanțele sportivilor noștri. Și cum în ultima vreme nu mai auzim mare lucru despre premiile, titlurile și medaliile alor noștri, știrile din sport sună cam așa:

Mai ceva ca Einstein: un ‘extraterestru’ studiat ca la NASA! Vestea care îl va face pe Ronaldo să fugă pe Lună de ciudă.

Nu dau link, mizeria de site nu merită. Recurg la capacitățile mele de analist al textelor și iau titlul de mai sus la puricat. În primul rând autorul titlului nu e chiar prost, folosește în aceeași propoziție cuvinte precum “Einstein”, “Extraterestru” și “NASA”, de unde deducem că subiectul în cauză posedă o inteligență debordantă și este studiat de cineva. De cine nu știm, dar poate e o tactică de teasing pentru a ne face să citim articolul.

Apoi avem a doua propoziție a titlului, care implică ciuda lui Ronaldo și fuga fotbalistului pe Luna. Ok, la nivel logic propoziția asta e o tâmpenie monumentală. În primul rând “vestea” despre care se vorbește vine în urma unei analize cu care nu sunt total de acord. În al doilea rând fuga nu este o reacție firească în momentul în care avem “ciuda” drept cauză. Când a fost ultima dată când ați simțit nevoia să fugiți când ați purtat ciudă? Eu știu că sentimentul în cauză se manifestă destul de violent. Și în al treilea rând nu poți fugi pe Lună, eventual poți zbura până acolo. Ronaldo e un jucător de viteză, dar nu poate atinge 300km/h pentru a decola.

Având în vedere nevoia mea pentru un titlu normal, eu aș fi pus următoarele cuvinte: “Comportamentul de pe teren al lui Messi este studiat la centrul x din Olanda”, iar știrea ar fi intrat undeva pe manșetă.

Și în cazul ăsta te întrebi: Ce faci dacă vrei să citești știri din sport? Deocamdata doar digitalsport.ro îmi vin în minte, dar mai au nevoie de oameni pentru a aduce mai mult content.

foto

One reply on “Ce faci daca vrei sa citesti stiri din sport?”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.