Cazul “Valiza” și insulta la adresa inteligenței

Eu credeam că “Valiza” a fost închis și clasat de mult timp. Adevărul e că nici nu m-am uitat la televizor sau prin gura lui Becali ca să aflu ce se mai întâmplă. Însă condamnarea lui Becali pentru acest caz mi se pare o insultă în primul rând la adresa inteligenței mele (apoi vedem cât de mult la adresa celorlalți).

Din câte îmi aduc aminte firul poveștii s-a petrecut cam așa: eu, patron la Steaua, alerg după jucătorii din Bistrița și le promit niște bani dacă se țin de treabă și bat pe adversara la titlu. Deci nu le dau bani să piardă, ci îi premiez. Știți ce-i aia recompensă?

Când eram mai mic aveam un unchi mai îndepărtat care mă punea să scot porumbul din hambar. Adversara mea directă era vară-mea. Cine scotea mai mult primea o ciocolată. Gândiți-vă la ciocolata aia ca la €1.7 milioane.

Și mai penibil pentru justiția română e că banii ăia n-au ajuns niciodată pe mâinile bistrițenilor, ci au fost ridicați de la o masă, unde Teia Sponte consuma o alună. Și pentru ca penibilul să fie deplin, auto-sesizarea DNA-ului marchează inutilitatea instituției, întrucât consider că LPF-ul trebuia să se ocupe de cazul ăsta.

PS: Mă obosesc comparațiile cu cazul lui Huidu.


Comments

3 responses to “Cazul “Valiza” și insulta la adresa inteligenței”

 1. Razvan Avatar
  Razvan

  1.Nu e bine sa cari cu tine de-a lungul vietii frustrari din copilarie, cand vara-ta primea ciocolata
  2. MÍTĂ, mite, s. f. Sumă de bani sau obiecte date ori promise unei persoane, cu scopul de a o determina să-și încalce obligațiile de serviciu sau…. să le îndeplinească mai conștiincios;

  PS daca eram var cu tine si la tara, te lasam sa incarci tu TOT porumbul si sa iei ciucalata 😀

  1. Conceptul de mita nu se poate aplica in situatia asta deoarece un lot de fotbal are o anumita valoare, pe care nu-l poate depasi. a “indeplini mai constiincios” se aplica in cazul in care rogi ospatarul sa-ti puna mai mult in farfurie ca il platesti tu mai mult.

   1. Sau in cazul in care rogi o echipa sa joace mai tare contra unei alte echipe care iti ameninta titlul. Una e sa ai un meci frumos una e sa ai grija sa nu iti rupa adversarii picioarele. Ca orice lege, e interpretabila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.