Cât de trădaţi se simt finlandezii de Microsoft

Published by Dan Pandrea on

În cazul în care nu ştiaţi, Microsoft a cumpărat divizia de telefoane a finlandezilor de la Nokia. Ştiţi voi, Nokia, telefonul ăla pe care l-am avut toţi odată. Ei bine, asta înseamnă că Nokia nu va mai face telefoane, pentru că Microsoft a cumpărat Lumia, Asha şi tot ce înseamnă brevete adunate peste zeci de ani. Compania va fi redusă la jumătate, finlandezii rămânând cu Nokia Solutions and Networks, Nokia Here (hărţile) şi Advanced Technologies, trei ramuri despre care lumea spune că nu fac cine ştie ce profit.

Numai că finlandezii se simt trădaţi de Microsoft şi mai ales de Stephen Elop, CEO-ul din ultimii trei ani, mai ales că povestea naţională sună cam aşa:

The central object in Finland’s national epic poem the Kalevala is the Sampo, a magical machine that produces money, flour and salt. The device is stolen and taken away over the sea, but along the way falls into the water and is lost.

În situaţia în care Nokia însemna 10% din manufactura finlandeză, analogia pică extrem de bine. Mai multe într-un articol bun de pe The Guardian.

Categories: Tech

3 Comments

Yamasha · September 12, 2013 at 23:05

pai nu era normal sa restructureze firma? era pe profit si nu stim noi?! 🙂

    dan · September 12, 2013 at 23:22

    Ultimul trimestru pe profit a fost Q4 2012. Eu nu vorbesc de logica tranzactiei, ci de perceptia finlandezilor.

Marian · September 24, 2013 at 10:08

Marea distractie va fi ca google se va impune tot mai mult pentru a se lansa pe aceasta piata, motiv pentru care tin sa cred ca va fi amuzant sa urmarit si de vazut cum google nu va intrece Microsoft la capitolul asta:)).

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.