Loading

Gandurile din dimineata asta: McDonald’s, cutia de donatii din fiecare fast-food, Eddie Murphy in Raw si cei 40 de ani de la deschiderea primei case Ronald McDonald.

View on Instagram

Acum ceva timp eram la coadă la McDonald’s, în spatele unui domn foarte grăbit. Spune ce vrea să comande, i se comunică suma și plătește fără intenția de a lua restul de bani: “N-am nevoie de ei, pune-i în cutia cu mărunt”. Angajatul nu s-a atins de bani și i-a indicat clientului să pună personal banii în cutia de donații.

Cutiile sunt in fiecare fast-food McDonald’s și, deși am donat, nu am acordat suficient timp pentru a mă interesa unde anume se duc banii respectivi. Asta până când m-am trezit la birou cu câteva statistici despre Fundația pentru Copii Ronald McDonald. Astăzi împlinește 40 de ani de activitate pe plan mondial, iar în România este prezentă din 1998, timp în care investit peste 16 milioane de lei în proiecte educaționale și de sănătate și, poate mai important, 11000 de părinți au avut grijă de copiii lor cazați la una din casele Ronald (București sau Timișoara).

Pe lângă statistici, unul dintre simbolurile lui Ronald McDonald a ajuns în mâinile mele și mai am încă trei la dispoziție. Așa că, astăzi, primii sosiți în comentarii sunt și primii serviți! Bonus, Eddie Murphy despre McDonald’s:


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

4 Comments

Ionut S. · October 15, 2014 at 12:02

Ma bucur ca am putut dona si eu si ma bucur ca banii sunt folositi si in Romania

Cristina Coanda · October 15, 2014 at 12:12

Felicitari pentru donatii! E incurajant sa primesti astfel de informatii despre utilizarea fonduriulor stranse. Inchei linguseala prin a-ti marturisi ca imi doresc o pereche de sosete :D.

Emilia M · October 15, 2014 at 12:19

Familiile se vindeca impreuna. 🙂

cristina · October 15, 2014 at 15:43

si eu as vrea o pereche, pentru pici

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.