Care este rostul primăriilor de sector?

Vestea că aparatul administrativ al Capitalei a ajuns la 45.000 de angajați, mai mult decât toți cei care lucrează pentru Uniunea Europeană (43.000) mă surprinde puțin spre deloc. Nu trebuie să cauți mult prin folclor și vei ajunge inevitabil la mitul aparatului birocratic. Care nu mai e deloc mit.

Dincolo de companiile alea înființate ilegal, eu am o altă curiozitate: care este utilitatea primăriilor de sector? Trec zilnic pe lângă cea a sectorului 2 și mă întreb ce naiba fac cei de acolo diferit față de primăria unui oraș de provincie. Numărul de cetățeni deserviți nu cred că este un motiv suficient de puternic cât să justifice crearea a încă 6 primării, cu încă 6 consilii locale, cu alte mii de angajați.

Primul lucru pe care l-am remarcat este că orașul nu are o identitate unitară. Te duci în sectorul 4, dai de alt mobilier stradal față de cel din sectorul 6. Ajungi în 3, dai de mesaje care îți zic să fii mândru că locuiești în acel sector. De parcă majoritatea cetățenilor locuiește, muncește și se distrează în limitele unui singur sector.

Anyway, voi găsiți vreo utilitate primăriilor de sector? N-ar putea o primărie generală bine organizată să se ocupe de toate problemele bucureștenilor?

2 Comments

  1. E simplu. asa, partidul de guvernamant poate arde si mai multi bani decat daca ar face-o dintr-un singur loc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.