Liga I este un fel de bordel al fotbalului romanesc, in masura in care matroana isi pune cele mai bune fete sa stea capra (pe rand) in fiecare etapa. Nu avem un lider detasat, sau macar 2-3 echipe care sa se desprinda de pluton. Chiar, mai tineti minte sintagma “echipa de pluton”? Exact asta avem acum: un pluton care s-a instalat comod la conducerea clasamentului.

Vad declaratiile lui Becali si ma minunez de memoria scurta a omului de fotbal. O etapa finalizata cu 3 puncte propulseaza echipa pe noi culmi ale succesului, invincibilitatii… ma mir ca n-aud declaratii de genul: Noi am fi batut bine pe Bayern aseara, sau chiar pe Barcelona la ei acasa!

E frumos sa visezi, dar cat de subtire este limita dintre vis si prostie, chiar nebunie? Din acest motiv campionatul intern de fotbal este atat de slab.

Visez la aur, Mercedesuri, conturi, vile nu blocuri
Droguri fine trase in linii, nu bile pentru tine
Femei sofisticate, bijuterii, nevasta sa nu fie curva
Viata-i distractiva doar daca esti senil, ba !

Champions League devine din ce in ce mai mult Fata Morgana si, cu siguranta ca unii vor ajunge acolo, dar vor pleca foarte repede. Mirajul banilor investiti in afaceri proprii nu duce decat la destramarea echipei din punct de vedere valoric. Vazandu-se fara surse de profit, patronii incep sa arunce in stanga si dreapta cu declaratii, acuze si injurii. La nivel psihic avem un rezultat devastator pentru tot staful “operational” al clubului: echipa. Revenind la Gigi Becali si ultima sa declaratie, patronul Stelei uita ca in meciul cu Dinamo echipa sa nu a avut un sut pe poarta in 90 de minute.

PS: Cam haotic post-ul, cam ca fotbalul de pe la noi.