Cafeaua e mai bună dacă știi mai multe despre ea

scris de

in

20111107-021938.jpg

Sâmbătă dimineața reușeam să mă trezesc după câteva ore de somn (acuș vine și articolul despre Sander van Doorn) grație unei cafele bine făcute. Acum mă veți întreba ce e așa de special, doar cafea bem aproape zilnic. Pe lângă designul frumos și talentul barmanului, cel care ne-a oferit băuturile ne-a vorbit puțin despre viața din spatele barului și despre obiceiurile civilizate pe care toți trebuie să le avem când vine vorba de cafea și alcool.

Fiind o lepră leneșă normal că am întârziat, Anca trezindu-mă la momentul potrivit, astfel încât să ajung la timp la Hobby Caffe & Shop, ca să mai aud ceva interesant. Din ce am înțeles treaba asta cu amestecatul băuturilor la români e o mare porcărie, chit că vorbim de “berea după vin e un chin” sau despre ultima fiță: șampanie cu energizant. Industria transplanturilor de ficat va exploda pe viitor.

Trecem și la cafea. Am reținut două chestii mari și late cu privire la obiceiurile de preparare și servire: nu fierbeți cafeaua de mai multe ori, folosiți metoda clasică – dați apa în clocot, puneți cafeaua, stingeți focul, opțional spălați aragazul și nu puneți miere în cafeaua fierbinte, deoarece se eliberează o substanță nocivă. Eu unul mă bucur că măcar la astea două capitole respect regulile. E drept că mai curăț aragazul din când în când, dar cana mea de cafea nu primește îndulcitori aproape niciodată (evitați-i pe cei artificiali).

Ca ultim sfat: nessul e cafeaua Satanei, deci știți ce să faceți. Îmi pare rău că nu am reținut cum îl cheamă pe barman, dar am aflat că urmează cursuri de specialitate.

Motivul pentru care am scris articolul abia azi este că e luni, cafeaua fiind acel amar care îndulcește puțin prima zi a săptămânii.

Foto


Comments

One response to “Cafeaua e mai bună dacă știi mai multe despre ea”

  1. […] Maratonul va avea loc la Hobby Cafe, locul unde am servit cafeaua de sâmbătă. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.