Ca un bun creștin întreb

Deși întreaga filosofie a Evului Mediu a fost ”crede și nu cerceta!” și Biserica a avut întotdeauna ceva (nu știu ce) cu oamenii care au avut alte opinii decât cea dreaptă, eu vin cu următoarea întrebare ca urmare a articolului lui Arhi:

Eu sunt împotriva marii colecte pentru Catedrala Mântuirii Neamului, sunt chiar împotriva acestei clădiri, pentru că înainte de toate e o clădire (asta până la sfințire). Îmi aduc aminte lecțiile de istorie în care mi se spunea că protestantismul s-a născut din dorința de a fi smeriți, fapt pentru care protestanții condamnau cadrul (foarte) festiv al slujbelor catolice. Se pare ca ortodoxismul e pe calea cea bună de unificare cu Vaticanul, măcar dintr-un punct de vedere.

Acum Biserica s-a trezit să hulească și să șantajeze bunii creștini care au avut nefericirea să primească salariul pe card, așa că întrebarea mea este următoarea:

Sfințiile voastre, nu era rolul vostru să aduceți oile rătăcite înapoi în turma?

Rectific:

Nu e de datoria fiecărui creștin să îndrepte un frate rătăcit?

Sau în Biblie spune că e ok și cu șantajul?


Comments

2 responses to “Ca un bun creștin întreb”

  1. Eu cred că oile rătăcite îs ăia de au scris mesajul ăla, că dacă asta e și opinia Bisericii … e grav.
    Știau ei ceva despre cei însemnați, despre fiară, despre codul de bare … da’ au cam dat-o în bară. Ce să le fac dacă ei citesc Biblia printre rânduri ? 🙂

    1. Chit că vorbim de reprezentanții Bisericii sau de simpli creștini mă îndoiesc că ăștia umblă fără vreun card bancar. Dacă ești în București fiara te tentează și mai mult: abonamente RATB, Metrorex etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.