Buzau: muzica stagneaza

De fiecare data and ajung acasa de Sarbatori e musai sa ies pe undeva. De regula ma prind creierii noptii prin cafenele, insa aseara mi-am aerisit gusturile in pub-ul al mai cunoscut din Buzau.

Cum frecventa mea se rezuma la o singura vizita pe an, constat ca muzica de distractie nu se schimba. Si nici reteta. Am avut un veritabil soc cand am auzit piesa noua a celor de la Maroon 5 inainte de inceperea propriu zisa a petrecerii. Apoi a intrat Mancatorul de C… Pardon: MC-ul! “Sa facem o recapitulare a pieselor ce au facut cariera anul asta in Pub!” Vaya con Dyos, MC Hammer, Antonio Banderas si alti oameni care prin 90 rulau pe radiouri. Ma simteam ca la evenimentul de saptamana trecuta, la Polivalenta, cand au venit de-al de No Mercy, Robin S, C.C. Catch sa ne cante neste treburi.

Binenteles ca Dr Dre, Snoop Dogg si muzica folclorica de pe la noi au intrat in acelasi registru al pieselor cu greutate din 2012. Si de aici problema mea. Eu inteleg ca trebuie sa se atraga multi clienti, insa toti cei din generatia mea parca au crescut cu alta muzica. Si cei din generatia mea erau acolo.

Astfel ramanem cu o bucata buna de oameni care raman cu gusturile fixate in anii 90, iar cand vine timpul ca un artist nou sa concerteze prin tara, singurele sanse sa apara in fata publicului se rezuma la cantarile electorale sau la cele in care mall-urile platesc tariful artistului.

Nu vad Buzaul ca platitor de bilete la concertele unui artist. Si asa ramanem mult in urma la capitolul cultura.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.