Opțiunile de clubbing în aer liber pentru evenimente mai măricele sunt cam limitate în București. Cel puțin ultima dată când m-am uitat la situație. Una e să-ți vină un DJ într-un club de 200-300 de persoane, alta e să faci un parti unde să-ți intre minim 1000.

Arenele Romane au fost destinația mea cam de fiecare dată când anumiți DJ se hotărau să treacă prin București. Armin, Paul van Dyk, Tiesto, W&W, ATB, Ruben de Ronde, Cosmic Gate, toți au trecut pe acolo.

Numai că anul trecut Chicane (de asemenea și el un vizitator al Arenelor) a fost adus chiar pe acoperișul Promenadei. Același loc în care corporatiștii de la Aurel Vlaicu iau prânzul și în care se proiectează filme vara. În ciuda locului, gig-ul lui Chicane a ieșit bine de tot. Iar cel de sâmbătă seara, același despre care am vorbit acum două săptămâni, a ieșit și mai bine.

Pentru început, am avut baruri multe și plasate foarte bine. În afară de cel din spate, unde știu că lumea e obișnuită să se strângă, n-am văzut mari aglomerări. Un booth de jetoane, prețuri fixe și chestiile clasice pe care le găsești la un astfel de gig: răcoritoare, bere, spirtoase.

Spre deosebire de DJii de mai sus, de data asta s-a lăsat cu techno și, după mulți ani în care eram setat doar pe ce se desfășoară de pe la 132 BPM în sus, chestiile mai domoale au ajuns să-mi placă. Cumva am ajuns să fac parte, în sfârșit, din fanii subgenului electronic cel mai apreciat în România – techno (și vărul său “minimalul”).

So, muzica. Am prins doar setul Taniei și, fiind un set de deschidere, melodiile au fost mai cumințele, ba chiar cu ceva influențe de breakbeat, dacă nu mă înșel.

Publicul a rămas același, numai că acum sunt mai multe conexiuni mobile la internet. Cu toate astea, rămân la aceeași părere că evenimentele restrânse de muzică electronică vor avea căutare și în perioada următoare.

De-am avea o Polivalentă modernă și niște Arene renovate…