Brave: eternul conflict dintre generatii


Dacă este să atribui un merit lui Facebook, acela este reinventarea mersului pe jos de către reprezentantele sexului frumos. Să vă explic: există paginile alea care se pricep să pună poze cu mesaje motivaționale, self-help dacă vreți să le spuneți. Sunt paginile alea din care fetele iau citatele lui Marilyn Monroe și le postează mândru pe profilul lor, uitând că diva americană nu a fost chiar ușă de biserică. Sunt paginile alea care vor like și share precum domnul Goe în gară și care, la fel ca personajul lui Caragiale, le primesc foarte ușor.

Una dintre pozele promovate reprezintă etapele vieții (aia cu “mama, ai avut dreptate”), poză pe care melancolicele de-o vârstă cu mine au tot promovat-o. Despre asta este vorba în Brave, cel mai recent film scos de către Disney și Pixar și dedicat lui Steve Jobs (unul dintre clanurile din film poartă numele Macintosh). Pe scurt este vorba despre prințesa Merida, o fată cu părul de foc, pe care mama sa vrea să o mărite cu unul dintre cei trei băieți ai conducătorilor clanurilor aliate. Cum fata este la o vârstă la care numai de măritat nu îi arde, Merida încearcă să se sustragă de la tradițiile familiei sale și recurge la o vrăjitoare. Ce se întâmplă apoi aveți șansa de a vedea la cinema.

Am recunoscut trei actori: Emma Thompson (în rolul reginei), Kevin McKidd (lordul MacGuffin) și Craig Ferguson (lordul Macintosh – hint către Steve Jobs). De menționat că acesta nu este primul rol al lui Ferguson într-o animație, în urmă cu doi ani împrumutându-și vocea pentru filmul “How to train your dragon”.

Per total filmul este reușit, deși pe la jumătatea sa a devenit extrem de predictibil (soarta personajului negativ, legendele și așa mai departe). Pentru copii e numai bun, având în vedere că morala este foarte sănătoasă.


foto via


Comments

One response to “Brave: eternul conflict dintre generatii”

  1. […] Barca Toons este cadoul clubului pentru cei mici, transformă fotbaliștii în eroi de animație, iar în acest an nu ratează ocazia de a marca întâlnirea de mâine cu Real Madrid. În fiecare an cei care concep Barca Toons se inspiră după filme cu priza la public, iar anul acesta alegerea lor a fost “Brave”: […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.