Above & Beyond: Acoustic

Above & Beyond Acousic

A trecut o lună jumate și n-am apucat să zic nimic despre cel mai recent album al Above & Beyond, “Acoustic”. Este vorba despre reinterpretări ale celor mai cunoscute piese ale grupului britanic, plus versiunea acustică a unei noi piese, “Making plans”.

Scriam prima dată despre album în decembrie, când una dintre melodii apăruse deja pe Youtube. De atunci și până acum nu mi-am schimbat părerea: este unul dintre cele mai bune albume pe care le-am ascultat în ultima vreme. Nu pentru că este acustic în sine, ci pentru că reușește să ia muzica trance, să o scuture bine de tot de toți biții adunați în atâția ani și să lase doar acorduri de pian, chitară și viori.

Dincolo de mitul stupid conform căruia un DJ are nevoie doar de un laptop să facă muzică se află ideea demonstrată de atâtea ori că în spatele unui hit se află de cele mai multe ori un om sau o echipă cu o cultură muzicală brici. Este și cazul băieților de la Above & Beyond, care au avut un turneu foarte reușit, prin care au promovat albumul. Unul dintre concerte a fost înregistrat și pus cu totul pe Yotube, ca să fie bine. Dacă vreți să-l cumpărați, îl găsiți pe iTunes.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.