The Avengers a avut la dispoziție alte cinci filme pentru a contura fiecare membru al echipei. Warner Brothers vrea să facă același lucru pentru Justice League în doar două, iar de aici pornește seria de probleme pentru Batman v Superman: Dawn of Justice. 

Nu am probleme cu caracterul gritty al filmului. Nolan a avut timp să obișnuiască fanii prin cele trei filme Batman, iar Zack Snyder este complementar stilului britanicului, demonstrând-o prin filme ca 300 și Watchmen. Dacă paleta de culori întunecate are fanii săi, mi-e greu să cred că firul narativ al filmului pe care l-am văzut aseară la cinema a impresionat.

Marea problemă a Batman v Superman: Dawn of Justice este multitudinea de povești pe care creatorii încearcă să o bage pe gâtul privitorilor, din dorința de a stimula interesul pentru următoarele filme din serie. De la deschiderea filmului în care vedem încă o dată cum părinții lui Bruce Wayne sunt omorâți, până la obsesia scriitorilor de a arăta că Lex Luthor este ăl mai antagonist dintre toți cei care au ocupat marele ecran, spectatorii sunt lăsați să aștepte prea mult pentru a vedea ceva care să îi țină fixați în scaun.

Pentru că au vrut un antagonist care să rămână în memoria colectivă, scriitorii au creat un Luthor neobișnuit de psihopat și deloc cum mi-l aduc aminte din seria animată Justice League. N-am ce să-i reproșez lui Jessie Eisenberg, chiar oferă credibilitate personajului pe care îl interpretează, însă Luthor împarte același univers cu Joker și îmi pare că cei doi ajung să se asemene prea mult.

Personajele care au ridicat un pic tonul filmului sunt Alfred (un Jeremy Irons foarte inspirat) și Wonder Woman (Gal Gadot). Cu un Robin care este deja mort, Alfred a moștenit funcția de sidekick, însă nu vă așteptați ca Irons să își pună vreo pelerină. Deși am fost surprins de alegerea lui Gal Gadot pentru rolul feminin al trinității DC, interpretarea pe care i-a dat-o lui Wonder Woman m-a făcut foarte curios în legătură cu propriu ei film care va ieși în iunie 2017.

Din păcate, interesul pentru filmul Wonder Woman rămâne singurul lucru cu care am rămas după vizionarea Batman v Superman: Dawn of Justice. Dacă ați văzut toate trailerele și v-ați prins de acțiune, atunci merită să așteptați apariția filmului pe alte canale. Nici măcar de un after-credits scene nu am avut parte…

https://youtu.be/yViIi3gie2c