Barça. Crearea celei mai mari echipe din lume

Cartea lui Graham Hunter a fost lansată în România în varianta tradusă chiar ieri. Pentru cei care sunt pasionați de fotbal (nu puțini) și fani ai echipei catalane, cartea lansată de Preda Publishing reprezintă o Biblie cu care pot lovi lejer peste ochi vreo 5 fani blanco.

Graham Hunter a stat vreo 10 ani prin Spania și a urmărit evoluția Barcelonei, însă cartea se concentrează pe momentul plecării lui Guardiola și a provocărilor prin care întreaga echipă a trecut din acel moment. Îmi imaginez că se dedică rânduri importante lui Tito Vilanova și a luptei sale împotriva cancerului, chiar și sarcinii dificile pe care secundul său, Jordi Roura, a avut-o în momentele în care a fost pus să conducă echipa în calitate de antrenor principal.

Dacă e bună sau nu, rămâne de văzut, însă review-urile primite de la publicații precum The Guardian, Sports Ilustrated, The Herald sau The Daily Telegraph sunt foarte laudative. Citatul celei din urmă publicații a ajuns și pe carte:

Superbly-written analysis & celebration of Pep, Messi, Xavi etc. Brilliant book.

Având în vedere că pe Hagi l-am citit de două ori, ca să fie bine, prevăd că “Barça” va lua loc pe noptieră. Până pe 23 martie o găsiți la pretul de 49.99 lei, pe site-ul editurii Preda Publishing.

Barca_cover


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.