Categories
Muzica Tech

Avid lansează în curând Pro-Tools First și îl oferă gratuit

Asta e o știre mare atât pentru cei care doresc să facă primii pași în producția muzicală, fără a apela la Filelist, cât și pentru ceilalți producători de DAW-uri: Avid va lansa în curând o versiune mai light a software-ului său de producție muzicală, Pro-Tools, și îl va da la liber pe interneți. Asta e important din cel puțin două motive:

Software limitat, dar care te atrage în ecosistem

Recent am cumpărat o licență de Ableton Live Intro, adică primul nivel de funcții pe care nemții îl oferă. Deși le descopăr pe rând, sunt convins că în curând voi dori să fac un update măcar la versiunea Standard, pentru că acolo am ceva mai multe jucării cu care să îmi fac de cap.

La fel e și cu Pro-Tools First. Deocamdată nu am găsit prea multe informații legate de funcțiile oferite, în afară de cele 21 de plug-in-uri deja incluse, e foarte probabil ca limitările să fie mai numeroase. Avid comercializează plug-in-uri separat și prin Pro-Tools First vor să își mărească conversiile atât pentru simple instrumente virtuale și efecte, cât și pentru întregul software.

Ableton, Propellerhead, Imagine Line și restul au următoarea mutare

Restul producătorilor de DAW-uri vor trebui să își schimbe strategia de vânzări, acum că Avid a schimbat jocul. Mai mult, Avid are și un sistem de cloud integrat, deci versiuni pe bază de abonament în viitor nu sunt excluse. Deși comunitatea Ableton este foarte dezvoltată și își permite să arunce cu bani în Live Packs și upgrade-uri, Ableton are nevoie să atragă din ce în ce mai mulți utilizatori dacă vor să rămână relevanți în piață. Probabil că Intro va deveni gratuit măcar pentru o perioadă de testare sau chiar pentru totdeauna, lăsând versiunile Standard și Suite celor care vor să facă pasul într-o carieră a producției de muzică.

Singurii pe care nu-i văd să facă vreo schimbare în strategia de vânzare sunt cei de la Apple, deținătorii Logic Pro. Eventual vor fi ultimii care vor adopta un sistem bazat pe un abonament lunar.

De ajuns deocamdata, eu am dat un register pe site-ul lor, voi descărca software-ul când e disponibil și voi reveni cu impresii. Video-ul de prezentare e cam așa:

via

2 replies on “Avid lansează în curând Pro-Tools First și îl oferă gratuit”

Salut.

Merci de postare, m-am înscris și eu, sunt curios cum va fi softul…

Legat de Ableton, în momentul de față dețin o licență Ableton Suite 9 si sincer sa fiu am făcut o alegere proastă.Credeam ca voi folosii mai mult instrumentele și efectele Max4live,dar s-a dovedit că nu. De banii plătiți in plus pe Suite mai bine luam Sylenth1 sau Spire…
Asta e, pe viitor o sa acord mai multa atenție.

O zi buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.