Toată febra controlului casei prin wireless și bluetooth a pornit de la Philips Hue, un concept la fel de captivant și acum. Cu toate astea, Hue e al naibii de scump (£179.99 pe Amazon și 823 de lei la noi pentru 3 becuri colorate) și asta a provocat pe mulți să găsească soluții mai ieftine.

Una dintre ele este Avi-On, invenția care își propune să revitalizeze banalul întrerupător de perete. Pornind de la numeroasele avantaje ale tehnologiei Bluetooth, cei doi inventatori ai sistemului au extins ideea către becuri, prelungitoare și Wi-Fi extenders. Oamenii sunt atât de convinși de proiectul lor încât au făcut un tabel comparativ cu cei care sunt deja pe piață, inclusiv Philips Hue.

Avi-on WeMo SmartThings Philips Hue
Cost Starter kit $59.99
1 Movable Switch
1 Smart Plug-in Dimmer
Starter kit $99.99
2 WeMo LED Lightbulbs
1 WeMo Link device
Energy Saver kit $199.99
1 SmartThings Hub2 SmartPower Outlets
Starter kit $199.99
1 Hue Bridge Hue Lightbulbs
Technology Bluetooth Wi-fi Wi-fi Wi-fi
Range 100 feet Range of wi-fi
32 – 65 feet
Range of wi-fi
32 – 65 feet
50 – 100 feet
Works with any light Yes No Yes No
Control lights without your phone Yes No No No

Lăsăm la o parte faptul că cei $60 nu aduc niciun bec în ecuație și că raza de acoperire Bluetooth de 30 de metri pare un pic trasă de păr. Oamenii chiar au șanse să strângă banii necesari prin propriul site, deocamdată având doar 45% din banii necesari pentru a porni producția. Chit că reușesc să strângă suma sau nu, Avi-on demonstrează că trăim niște vremuri bune, în care oamenii au idei de produse bune, iar unele dintre ele pot ajunge în magazine.

Avi-On Switch