Aventuri cu Airbnb

Airbnb e serviciul prin care te poți caza în apartamente din lumea întreagă. Apartamente drăguțe, camere, poziționări excelente față de ceea ce te interesează, dar și opțiuni la mama naibii. În fine. Cum se întâmplă să plec pentru câteva zile din țară, am zis să apelez la ei, mai ales că prețurile hotelurilor sunt cam prohibitive.

Primul episod

Browsing printre oferte, contactat câțiva proprietari, o confirmare și banii virați în contul Airbnb. Toate bune și frumoase până acum două zile, când Gogul proprietar s-a trezit să anuleze cazarea. Pentru că era nevoie ca măcar un element al călătoriei să nu meargă cum trebuie.

Al doilea episod

Airbnb trimite mail că oferă 20% în plus față de banii pe care îi aveam blocați la ei, ca să îmi găsesc mai repede de cazat, mai ales că se apropie perioada de plecare. Frec mâinile de bucurie, caut alte apartamente și, în final, găsesc ceva cu vreo €20 mai scump. Convins că doar asta voi plăti, bag datele de card și fac plata. ING trimite mesaj că s-a debitat întreaga sumă.

Al treilea episod

Sună-i pe gigeii de la Airbnb să le explici. Ăștia zic că fac niște vrăji și aranjează ca doar diferența să fie transferată (întreaga sumă debitată fiind blocată de către procesator) și că banca ar cam fi de vină. Mulțumesc frumos și zic să reiau firul în dimineața următoare, că la 11 noaptea chiar și ING-ul doarme.

Al patrulea episod – ING-ul stă bine pe partea de customer support

A doua zi dau să intru pe Homebank să văd dacă s-a întâmplat ceva cu banii. Cum Homebank mergea mai mult spre stat, am schimbat niște mesaje cu cei de la ING pe Twitter, apoi le-am trimis întreaga poveste cu Airbnb pe Facebook.

Surpriza a fost că m-au sunat. Dacă aș fi fost un mare amator de teorii ale conspirației, m-aș fi întrebat “da’ de unde au știut ei pe care Pandrea să sune?”. Mă rog, nu știu câți or fi prin București și să folosească ING, dar tipa care mi-a oferit informațiile a știut exact ce și cum să explice.

Soluția a fost să aștept dupa Airbnb să retragă acei €20 și apoi să sun din nou la ING ca să îmi deblocheze restul sumei. Până la urmă n-a fost nevoie de asta, banii s-au întors singuri la locul lor.

Concluzii

Către cei care citesc în continuare și se întreabă dacă ăsta e advertorial, trec la concluziile folosirii serviciului Airbnb.

Sistemul lor de verificare este în mai mulți pași. Îți pot cere o minimă verificare de identitate și dacă vrei să fii mai convingător pentru comunitate, trebuie să trimiți buletin scanat. Nu mai știu dacă lache ăla de a anulat cazarea era verificat, dar în mod cert nu avea recomandări. Da, știu, sunt un naiv. Mergeți întotdeauna pe mâna proprietarilor cu recomandări și în general veți fi ok. Dacă toate lucrurile merg bine cu actualul proprietar, voi mai folosi Airbnb pe viitor.

ING-ul e în continuare acolo sus la capitolul customer support. Măcar mâine dimineață să-i facă cinste fetei care se ocupă de Twitter cu o cafea.

airbnb

Comments

4 responses to “Aventuri cu Airbnb”

 1. Chiar mă gândeam și eu la airbnb pentru următorul concediu. Good to know. 🙂

 2. […] țineți minte aventura cu Airbnb? Până la urmă le-a ieșit din a doua încercare. A doua gazdă cu care am luat legătura a […]

 3. Buna! Am gasit blogul tau (f util de altfel, l am rasfoit putin) cautand info despre airbnb. Tocmai am rezervat prima noapte si apoi am vazut faza cu discountul. Bineinteles ca ma oftic ptr cei 23 de euro(a mai crescut discountul intre timp). Intrebarea mea este: daca fac 2 conturi (ptr a beneficia de acea reducere) cu un singur card se intampla ceva? N-am incercat de frica sa nu primesc vreun bann de la ei.

  1. Dan Pandrea Avatar
   Dan Pandrea

   Buna! Din pacate nu stiu daca Airbnb interzice acest lucru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.