Iată că mi-am luat inima în dinți și vorbesc despre albumul unui producător foarte drag mie… sau vorbesc despre un album foarte drag mie al unui producător (ca să nu se înțeleagă altceva). Distant Earth a ieșit pe piață pe 29 aprilie (exact acum două luni) sub mai multe forme. Cea mai generoasă este cea conținând 34 de piese împărțite pe 3 CD-uri: primul conține piesele de dansat, al doilea o doză bună de chill-out, iar al treilea conține câteva piese de club (extended).

Din start îți dai seama că omul ăsta lucrează mult la un album, nu se încurcă, iar ca apreciere pentru fanii săi din toată lumea, 2000 de albume au fost vândute în ediție limitată. Despre cum arată unul dintre aceste albume puteți vedea aici.

Bun! Despre album: văd foarte multă pasiune, multă răbdare și o ușoară reîntoarcere la vechiul sound ATB. Primul single ce beneficiază de videoclip este Gold, o piesă pe care o văd foarte bine pe o plajă, la răsărit. Al doilea videoclip de pe album este Apollo Road, în colaborare cu Dash Berlin. Nu avem parte de o poveste, doar de atmosfera concertului din Poznan.

Dacă tot vorbim de colaborări, numele care apar pe album sunt sonore: Armin van Buuren (Vice Versa), Rea Garvey (Running A Wrong Way), Dash Berlin (Apollo Road), Cristina Soto (Twisted Love, One More), Josh Gallahan (Chapter One) și alții. Colaborările oferă o senzație unică, mai ales dacă ne referim la cele cu alți producător. Se poate vedea clar întrepătrunderea stilurilor, a elementelor specifice fiecărui producător, așa că nu am reușit să mă plictisesc sau să invoc că sunetele sună la fel (spre deosebire de industria muzicală românească unde popcorn-ul e la putere din 2008). Toate aceste ingrediente au rezultat într-un album bun de ascultat în timp ce mergi prin oraș și nu vrei ca bruiajul urban sa-ți ia cu asalt urechile. Partea a doua a albumului e musai de ascultat acasă, după o zi stresantă. Cu siguranță îți va scădea tensiunea!

Piesa preferată? Killing Me Inside:

PS: Aș putea spune că Twisted Love este prima piesă de pe album care a beneficiat de videoclip, dar aceasta este în varianta vocală pe album.