ATB, artistul care trebuie să se reinventeze

Google Play Music m-a pus din nou în fața albumului “Contact” al lui ATB și, deși neamțul e genial în privința jumătății de album downtempo, el are nevoie să se reinventeze pentru a stârni ceva emoții.

În săptămâna în care Armin își ține gig-ul în București, mi-am dat seama că pe ATB nu l-am mai văzut de pe vremea când mergeama la Brașov în clubul ăla de lângă gară. Adevărul e că, la 41 de ani, poate nu mai ai același chef să bați lumea în lung și în lat, mai ales în cluburi obscure din România. Cu toate astea nu strică să confirmi, mai ale că, de la “No Silence” încoace, ATB n-a mai scos nimic care să urce masiv în topuri.

Perechea pe care o face cu Rudee a fost bună pentru o bucată de timp, dar e timpul ca ATB să iasă un pic din sfera sa de influență, să experimenteze. E bine că lansează piese cu JES și Tiff Lacey, însă și el are nevoie de ceva nou în studioul său, eventual și de un management mai activ, care să-l bage insistent prin radioshow-uri.

Altfel ATB va mai mixa doar în țările unde se simte foarte apreciat (din inerție): Germania, Polonia, America Centrală și State, iar vânzările de album vor intra și ele în declin.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.