Apple tocmai a trimis invitațiile pentru evenimentul de pe 7 septembrie și, judecând după zvonuri și după design-ul invitației, mă aștept ca Tim Cook să anunțe următoarele:

Cameră cu capabilități RAW

A fost un lucru zvonit prin presă, iar invitația pare să îl confirme. Apple trebuie să îi prindă din urmă pe cei de la HTC și Huawei, indiferent dacă va lansa un model cu cameră duală sau nu. Anyway, capturarea imaginilor în format RAW ar trebui să ofere utilizatorului o capacitate mai bună de a edita fotografiile. Nu văd ca numărul de megapixeli (12) să crească.

Stocare de bază: 32 GB

Odată cu fotografiile RAW, stocarea de 16 GB nu are rost. Au fost zvonuri și în această privință – Apple pare a merge pe opțiunile de stocare de 32 GB, 128 GB, 256 GB (ultima are mai mult decât laptopul de pe care tastez acum).

Jack audio lipsă

Detaliul care va ține forumiștii și comentatorii ocupați. Zvonurile au început imediat după lansarea modelelor 6S și 6S Plus. Apple poate oferi căști wireless incluse sau cele în continuare pe fir, dar cu conexiune Lightning. Prefer ultima variantă.

iOS 10 Golden Master și dată certă de lansare

iOS 10 a ajuns la a 8-a versiune de beta pentru dezvoltatori și la a șaptea pentru cei înscriși în programul public de testare. În ritmul în care s-au lansat versiunile beta în ultima perioadă, este posibil să mai primim una până la GM.

Cât privește data certă de lansare, obiceiul Apple arată că versiunea finală iOS 10 ar trebui să ajungă la utilizatori cu două zile înainte de lansarea noilor iPhone 7 și 7 Plus. Și aici sunt zvonuri, însă eu mă aștept ca telefoanele să fie lansate pe 16 septembrie, iar iOS 10 să fie disponibil pe 14 septembrie.

Noi iPad-uri

Nu cele din gama Pro, ci alea pentru muritorii de rând. Va fi interesant de văzut cum se vor așeza modelele noi în gama actuală de iPad-uri, mai ales că Apple a continuat să vândă iPad mini 2 ($269). Anunțarea noilor modele ar trebui să arunce cel mai vechi mini din lista produselor disponibile.

Progres minim pentru Maps și Apple Pay

Călcâiul lui Ahile pentru Apple. Se va anunța cu aplomb că s-au mai adăugat câteva orașe ce conțin informații legate de transportul public și se vor menționa alte câteva bănci care s-au alăturat programului Apple Pay. E zona în care Apple se mișcă cel mai greu… Chiar și Eddy Cue și Craig Federighi au fost nevoiți să recunoască.

Dată de lansare pentru OSX Sierra

Unele funcții din iOS 10 sunt făcute să meargă în tandem cu cele de pe OSX, așa că Apple trebuie să anunțe public când vom vedea oficial versiunea Sierra pe Mac-uri. Dacă e să ne luăm după anul trecut, ar trebui să vină la 2 săptămâni după iOS 10, adică pe 28 septembrie. Poate se mișcă mai repede de data asta.

Dacă tot vorbim de Mac-uri, umblă vorba că o nouă generație de Macbook Pro ar putea fi anunțată pe 7 septembrie. Având în vedere că laptopul va avea un design nou, cred că Apple va amâna anunțul până în octombrie, cu ocazia unui alt keynote.

Pe lângă asta, e nevoie de actualizări pentru Macbook Air (539 zile de la ultima), Mac Mini (683 zile de la ultima), iMac (321 zile de la ultima) și Mac Pro (984 de zile de la ultima). Deci cel puțin alte 4 motive de a ține un eveniment separat.

Ne auzim pe 7!


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Ce am nimerit din evenimentul Apple din 7 septembrie | Dan Pandrea · September 7, 2016 at 22:41

[…] urmă cu câteva zile scriam despre așteptările pe care le am de la Apple cu privire la evenimentul care tocmai s-a […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.