Ultimul episod din A State of Trance a anuntat topul celor mai bune piese trance si progressive din 2010. Binenteles ca topul a fost alcatuit de catre ascultatorii emisiunii si aranjat de Armin astfel incat sa nu existe duplicaturi. Ceea ce m-a impresionat foarte mult este chiar primul loc obtinut de Yuri Kane, cu piesa Right Back.

Tin minte ca tot intr-un show ASOT am ascultat-o si mi-a placut. Apoi am regasit-o in compilatia de vara a lui ATB, fiind a doua piesa din tracklist, imediat dupa Could You Believe. Mi-a placut mult si inca o ascult cu placere, dar ceea ce m-a impresionat mult in topul asta e ca piesa in cauza nu e chiar un etalon pentru muzica trance, nu e energica, ba chiar relaxanta. In piesa domina beat-ul, pianul si basul, lasand la o parte sintetizatoarele grele si efectele de uplifting pe care le gasim la A&B, Sean Tyas, Ferry Corsten sau Alex M.O.R.P.H.

Stiu multi fani ai genului trance care au numit in ultimii ani ASOT drept A State of Pop si anul asta au tot dreptul sa o faca (daca au o vedere limitata asupra fenomenului). Ideea e ca muzica se schimba, progreseaza, gusturile la fel. Pentru mine, toate piesele din acest top sunt foarte bune si arata foarte bine influentele pe care muzica trance le primeste de la alte genuri (mai tineti minte piesele lui ATB de pe Trilogy sau Let Go a lui PvD? parca erau niste chitari pe acolo… multe chitari).

Fara alte cuvinte inutile, va las sa ascultati piesa: