Artiștii iau în continuare bani puțini de la serviciile de streaming

Nu e prima dată când aduc vorba despre serviciile de streaming, însă vestea că Pharrell Williams și-a luat doar $6.300 pentru 105 milioane de difuzări ale piesei “Happy” pe Pandora n-ar trebui să treacă neobservată.

Cei de la Pandora sunt un pic ipocriți și spun că difuzările în aplicații ajută la vinderea biletelor de concert, ceva ce artiștii de la noi nu prea știu să facă. Diferența dintre ai noștri și ai lor e că Pharell chiar nu are nevoie de astfel de strategii.

Și ca să vedeți că cei de la Pandora mănâncă rahat cu lingurița, Iggy Azalea, aia pe care n-o suport deloc în melodia pe care o măcăne alături de Rita Ora, a anunțat că anulează primul său turneu. Fata asta a fost mega difuzată pe radio și pe serviciile de streaming și abia că se laudă cu umplerea unui “venue cu o capacitate de 1,025 de oameni”.

Deci artiștii nu fac bani din streaming și nici măcar nu vând bilete la concert. De unde deduc că Jay-Z nu e chiar așa nebun când lansează un serviciu asemănător, dar care pune artistul pe primul loc.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.