V-ați aflat vreodată în situația în care să știți că o anumită persoană face rău, dar, în același timp, să îi apreciați abilitățile? Gen Frank Underwood, dar cineva care ocupă același plan al realității. Ajungi să te îndoiești de propria modalitate sau, mai exact, eu ajung să mă îndoiesc de propria moralitate pentru că apreciez skillul în formă pură când vine vorba de personajul următor.

Eschiva la americani poartă și numele de “dodging the bullet”, iar când ești șef de campanie și, mai nou, mare sfătuitor la Casa Albă,  Kellyanne Conway este Neo când și-a dat seama că poate opri gloanțele. Este responsabilă de sintagma “alternative facts”, niște cuvinte care, mai mult ca sigur, vor fi definiția următorilor patru ani de mandat prezidențial.

“Alternative facts” e doar un sample din ceea ce Kellyanne Conway poate să facă. Modul în care eschivează întrebări directe, chiar și la a doua sau a treia repetare a lor, este atât de sublim, încât sunt șanse foarte mari ca o bună parte din privitori să nu-și dea seama că duce discuția fix în direcția care îi convine. După cum spune un alt personaj fictiv, Harvey Specter, “When you’re backed against the wall, break the goddamn thing down”.

Dincolo de intenția de a discuta pe alte criterii decât cele logice, talentul lui Kellyanne trebuie luat în considerare pentru că a adus întreaga presă la disperare și pentru că i-a determinat pe cei de la Vox să o analizeze.

foto via


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.