AQUA Carpatica e trasa de urechi

AQUA Carpatica scotea acum ceva vreme un spot în care afirma cu mândrie că oferă spre comercializare cea mai pură apă din lume, cu 0% nitrați. Bun, foarte tare, o companie ce urmărește păstrarea sănătății și alte chestii demne de laudă. Doar că prin campania “Legea Apei”, producătorul și-a dat-o serios cu tesla pentru că a afirmat că apa lor plată conține nitrați și că, de fapt, doar cea carbogazoasă nu prezintă substanța aia care generează șoc și groază mai nou. Păi și primul spot? Nu primim și noi un disclaimer? Măcar un text imposibil de mic… Mnu…

Vizitând pagina lor de Facebook să văd cum stă treaba, am intrat pe fir cu adminul paginii care a ținut să-mi arate ca nu am dreptate și ca ceea ce au făcut e perfect etic, ba mai mult, însuși domnul Valvis, acest fost investitor de succes la Rapid București, mai avea puțin și mă lua cu “tinere” în încercarea de a-mi explica diferența dintre apa carbogazoasă și cea plată.

Aflând că CNA a decis să le retragă spot-ul de pe TV m-am întors pe pagina Facebook să văd dacă s-a mai comentat ceva după mine. Nu am mai găsit comentariile mele, noroc că Facebook îmi înregistrează toată activitatea, chiar dacă destinatarul o șterge.

Comentariul e din 22 martie. SOCIAL MEDIA FTW!

4 Comments

 1. Problema si de fapt ceea ce deranjeaza la ei si astfel pierd din credibilitate sau pur si simplu devin antipatici este agresivitatea lor in comunicare si exagerarile. Cum sa spui tu,bazand pe chestii obiective ca ai cea mai buna apa din lume ? Bazat pe ce criterii ai cea mai buna apa ? Poate eu am nevoie de mai multe minerale, altul de mai putin, iar altcuiva place un alt gust de apa…..whatever. Daca n-ar exagera chair asa, poate ar fi mai simpatici si produsl la fel. Poate chiar as fi o consumatoare, nu stiu, dar cu agresivitatea lor si cu modul lor de a incerca sa comunice ca toate apele din Romania, in afara de ei, desigur ar fi daunatoare sanatatii, si ca ai sunt cea mai buna apa din LUME…..ei bine,devine too much 🙂 Produsul in sine este frumos,elegant..- ma refer la flaconul apei plate-, pacat ca e copia flaconului Voda Voda plata din Serbia… ( http://www.vodavoda.com/index.swf )

 2. Reluam si aici, daca ne permiti, commentul postat prin pluginul de facebook:
  ___
  Buna ziua, Dan,

  Dorim sa lamurim aceasta confuzie adesea intalnita referitor la diferenta dintre apa carbogazoasa si cea plata. Fiindca avem doua izvoare, este firesc ca valorile continutului sa fie si ele diferite (este de altfel valabil in toate cazurile de apa carbo vs. plata).

  Noi nu ne-am dorit nicicand sa inducem in eroare consumatorul – din contra. Cele doua campanii sunt comunicate separat si mentionam mereu ca apa plata are cel mai mic continut de nitrati din Ro (o, 8mg/l), iar cea carbogazoasa este pura – avand zero nitrati.

  In ceea ce priveste comentariul tau, el se afla in continuare aici http://on.fb.me/IwBoTI – see you mentiunea ca noi NU STERGEM comentarii (cu exceptia situatiilor de limbaj vulgar – si chiar si atunci le acceptam, daca sunt argumentate logic). Am aprecia foarte mult daca ai updata paragraful in care sustii contrariul 🙂

  Referitor la pozitia noastra privind decizia CNA, gasesti aici detalii http://on.fb.me/IJv91x.

  Iti multumim!

 3. Eu am primit cand eram la cumparaturi o hartie pe care erau afisate cantitatile de nitrati ale catorva marci de apa din romania. La fiecare era specificat si buletinul de analiza, inclusiv la Aqua. Poate ar trebui sa le ceri niste buletine de analiza, alea nu au cum sa minta.

  Despre decizia CNA nu poti sa zici ca e demna de laudat. In loc sa se uite peste buletinele de analiza au stat sa faca interpretariat pe textul reclamei. Sunt atatea produse pe piata care isi fac reclama ca fiind sanatoase si nimeni nu comenteza! Asta doar pentru ca producatorii se tin de mana, nu ca in cazul Aqua care a iesit destul de violent din rand urland tare ca apa lor e mai sanatoasa. Reactiile astea slab fondate nu fac decat sa imi confirme faptul ca Aqua are un plus fata de ceilalti imbuteliatori.

  Din nefericire in ziua de azi lumea isi scrie ideile pe internet fara sa cerceteze inainte si fara sa stranga mai multe puncte de vedere. Mi-ar fi placut tare mult sa gasesc aici buletine de analiza si o comparatie frumoasa a imbuteliatorilor de apa. Atunci as fi putut sa zic sigur daca Aqua m-a mintit sau nu. Pana atunci tind sa cred in cei care mi-au dat ceva dovezi, nu in CNA care filozofeaza in jurul cuvintelor alese poate cu prea mult curaj.

  • In articol nu vorbesc despre AQUA si competitia lor sau de etichetele care trebuie sa prezinte componenta chimica a produsului. Reiau: din punct de vedere etic nu mi se pare corect cum s-a procedat in primul spot. Ei puteau sa rezolve chestia asta doar punand un disclaimer in care sa spuna ca doar apa carbogazoasa nu are nitrati. Ar fi fost elegant si s-ar fi evitat tot circul asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.