Apple se pregătește să retragă iTunes

S-au găsit niște mențiuni prin codul macOS că Apple se pregătește să spargă iTunes în mai multe aplicații. Ăsta e un mare motiv de bucurie, că iTunes a ajuns să fie un program extrem de greoi. Cel mai bun deznodământ ar fi portarea aplicațiilor iOS direct în viitorul macOS. Iată de ce cred că iTunes n-ar mai trebui să existe (cel puțin în forma actuală).

Face parte dintr-o epocă apusă

iTunes a fost lansat în 2001, când computerul era singura metodă de a pune muzică pe un mp3 player. Doi ani mai târziu, iTunes Store era anunțat ca o soluție la problema pirateriei. Și a funcționat. Problema e că laptopul sau PC-ul nu mai sunt actorii principali în conectarea la internet, iar oamenii și-au schimbat obiceiurile de consum. De la cumpărarea muzicii am trecut la închirierea ei. Iar o aplicație menită strict pentru cumpărarea melodiilor și gestionarea acestora nu-și are rostul în 2019.

Funcțiile noi au un timp mare de reacție

iTunes a primit funcții similare precum cele pe care le găsim pe iOS. Cea mai notabilă este Apple Music. Înclin să cred că problema nu este la configurația laptopului meu, ci la modul în care Apple face push conținutului direct în iTunes. Aș zice că pur și simplu au integrat o fereastră de embed și aplicația se poartă precum un browser.

Funcții ce lipsesc

Ascult săptămânal podcasturile Above & Beyond și Armin van Buuren. Pe desktop n-am găsit până acum secțiunea de Chapters ca să văd ce melodii sunt la rând. Pe iOS există.

Apoi mai e problema adăugării de funcții noi. La capitolul ăsta, Spotify stă mult mai bine. Ce-mi doresc eu să văd de la toamnă încolo este o sincronizare la secundă între aplicația de iOS și cea de macOS. Dacă suedezii pot, cu siguranță și americanii sunt în stare.

Așa că dacă Apple plănuiește spargerea iTunes în Apple Music, Podcasts și un utilitar care să țină de backups, nu pot decât să mă bucur.

Photo by Kal Visuals on Unsplash


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.