Categories
Muzica Tech

Apple Music marchează sfârșitul erei iPod

La începutul acestei săptămâni am avut parte de prezentarea ce deschide fiecare WWDC, Apple Music fiind considerat piesa principală a celor două ore și jumătate de slide-uri. Pe scurt, Apple Music este soluția brand-ului din Cupertino pentru divertismentul pe bază de streaming audio. Conține și alte funcționalități, precum Beats1 Radio și Apple Connect, însă acestea contează mai puțin.

Ceea ce e de subliniat este că Apple trage pe linie moartă gama iPod. Nu chiar acum, nu brusc, ci o va lăsa progresiv să fie uitată.

linechartCe vedeți cu verde reprezintă vânzările de iPod, primul quarter fiscal pe 2015 fiind și primul în care Apple (parcă) a băgat numărul de playere vândute la capitolul “Others”. Iar lansarea Apple Music va îngropa și mai mult playerul care a revoluționat consumul portabil de muzică. Deși Apple păstrează posibilitatea de a cumpăra melodii din iTunes Store, serviciul de streaming va schimba obiceiurile de consum multimedia și pentru cei care rămăseseră la soluția clasică.

Fără o funcție de a reda playlist-urile create în Apple Music, iPod-urile își vor ocupa locul în istoria tehnologiei. Și nu, nici măcar iPod Touch nu poate menține în viață un nume vechi de aproape 14 ani. Când toată categoria Others produce numai 3.6% din încasări, nu este logic ca Apple să dedice în continuare timp și resurse pentru dezvoltarea unor noi generații de iPod-uri pe care aproape nimeni nu le va cumpăra.

Apple a înlăturat “iPod” din meniul site-ului, produsele fiind vizibile numai în secțiunea Store.

 

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.