Categories
Tech

Apple lansează un nou iPad Air și iPad mini 5

Zvonurile s-au adeverit, Apple are două noi iPad-uri într-o gamă deja foarte aglomerată de tablete. La prima vedere, ambele arată bine.

iPad Air

Presa vorbea despre un nou iPad de 9.7″, dar cu posibilitatea de a funcționa împreună cu o tastatură. S-a dovedit a fi adevărat doar pe jumătate: deși poate primi o tastatură, noul iPad Air are un ecran de 10.5″.

Din lista de specificații văd că Apple vrea să facă din iPad Air tableta cea mai populară pentru mase: procesor A12, compatibilitate cu Apple Pencil, 64 și 256 GB de stocare și niște camere decente (singurul minus aici e că noul Air nu filmează 4K).

Prețul pornește de la $499 pentru versiunea de 64 GB. Un Apple Pencil (doar generația I este compatibilă) costă $99, o tastatură încă $159.

iPad mini 5

Ca utilizator de iPad mini 2, vestea că Apple n-a uitat de cea mai mică tabletă din gamă este încântătoare.

La interior, treburile sunt foarte asemănătoare cu cele ale fratelui mai mare: același procesor A12, compatibilitate cu Apple Pencil și până la 256 GB de stocare. Camerele oferă aceeași poveste. Doar dimensiunile sunt mai mici: ecran de 7.9″.

Prețul unui iPad mini 5 pornește de la $399 pentru versiunea de 64 GB. Nu avem parte de tastatură, dar la o tabletă așa de mică, chiar nu văd cum Apple ar fi lansat așa ceva.

Apple păstrează iPad 9.7″ în gamă

iPad 9.7″, generația lansată în luna martie a anului trecut, rămâne în oferta Apple. Asta înseamnă că toate tabletele Apple sunt acum compatibile cu Apple Pencil.

Prețul rămâne la $329 pentru 32 GB de stocare și procesorul A10. Având în vedere diferențele dintre iPad mini 5 și acesta, cred că merită cheltuirea a încă $70 pentru a avea parte de un procesor mai bun, stocare mai generoasă și portabilitate mai ridicată (chiar dacă unora nu le va plăcea ecranul mai mic).

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.