ipad mini 5

Apple lansează un nou iPad Air și iPad mini 5

scris de

in

Zvonurile s-au adeverit, Apple are două noi iPad-uri într-o gamă deja foarte aglomerată de tablete. La prima vedere, ambele arată bine.

iPad Air

Presa vorbea despre un nou iPad de 9.7″, dar cu posibilitatea de a funcționa împreună cu o tastatură. S-a dovedit a fi adevărat doar pe jumătate: deși poate primi o tastatură, noul iPad Air are un ecran de 10.5″.

Din lista de specificații văd că Apple vrea să facă din iPad Air tableta cea mai populară pentru mase: procesor A12, compatibilitate cu Apple Pencil, 64 și 256 GB de stocare și niște camere decente (singurul minus aici e că noul Air nu filmează 4K).

Prețul pornește de la $499 pentru versiunea de 64 GB. Un Apple Pencil (doar generația I este compatibilă) costă $99, o tastatură încă $159.

iPad mini 5

Ca utilizator de iPad mini 2, vestea că Apple n-a uitat de cea mai mică tabletă din gamă este încântătoare.

La interior, treburile sunt foarte asemănătoare cu cele ale fratelui mai mare: același procesor A12, compatibilitate cu Apple Pencil și până la 256 GB de stocare. Camerele oferă aceeași poveste. Doar dimensiunile sunt mai mici: ecran de 7.9″.

Prețul unui iPad mini 5 pornește de la $399 pentru versiunea de 64 GB. Nu avem parte de tastatură, dar la o tabletă așa de mică, chiar nu văd cum Apple ar fi lansat așa ceva.

Apple păstrează iPad 9.7″ în gamă

iPad 9.7″, generația lansată în luna martie a anului trecut, rămâne în oferta Apple. Asta înseamnă că toate tabletele Apple sunt acum compatibile cu Apple Pencil.

Prețul rămâne la $329 pentru 32 GB de stocare și procesorul A10. Având în vedere diferențele dintre iPad mini 5 și acesta, cred că merită cheltuirea a încă $70 pentru a avea parte de un procesor mai bun, stocare mai generoasă și portabilitate mai ridicată (chiar dacă unora nu le va plăcea ecranul mai mic).


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.