Apple anunță noi MacBook Air, iPad Pro și Mac mini și alte accesorii

scris de

in

Apple trece din nou printr-o săptămână în care anunță produse fără a organiza vreun eveniment (nici că ar fi fost posibil acum). Partea bună e că nu a trebuit să trec printr-un keynote de cel puțin o oră și jumătate ca să aflu despre ce e vorba.

Mac mini

Aici nu sunt multe lucruri de zis: Apple a dublat capacitatea de stocare pentru cele două versiuni de configurare. În rest, Mac mini păstrează aceleași procesoare Intel de a 8-a generație și aceeași capacitate RAM. $800 pentru versiunea quad-core I3, cu 256 GB SSD și $1100 pentru cea hexa-core I5, cu 512 GB SSD.

MacBook Air

Pentru început, Apple a scăzut prețul de pornire la $999. Economia reală făcută de cei care vor un astfel de laptop este, de fapt, de $300, pentru că noul MacBook Air are 256 GB în configurația de bază (ieri aș fi dat $1300 pentru un Air cu asemenea capacitate).

MacBook Air 2020

Procesoarele sunt aduse la zi, alături de cipul grafic care acum face parte din familia Intel Iris Pro. Apple promite de două ori mai multă viteză de procesare și cu 80% mai multă putere pe partea grafică. Nu în ultimul rând, Apple a renunțat la tastatura de tip Butterfly și a revenit la mecanismul Scissor. În traducere: tastatură mai fiabilă și mai confortabil de utilizat.

Dacă ai $300 în plus, a doua opțiune oferită de Apple sună și mai bine: procesor quad-core, o premieră pentru un Air și 512 GB de stocare. Singurul minus e în dreptul celor 8 GB de RAM.

Încă un lucru de menționat: modelul anunțat este un pic mai gros de cât cel pe care îl înlocuiește. De la 1.55 cm în cel mai gros punct, noul Air ajunge la 1.60 cm. Nu este sesizabil și probabil ajută mai bine la disiparea căldurii generate de noile procesoare.

iPad Pro

Din octombrie 2018 și până acum, iPad Pro nu a primit niciun fel de update. Așa că Apple a venit cu câteva lucruri numai bune pentru cei care vor cea mai puternică tabletă. La fel ca în cazul celorlalte produse de mai sus, stocarea a fost dublată și pleacă acum de la 128 GB.

Pe spatele noului iPad Pro se află acum un modul de camere și senzori care ajută la o mai bună performanță în realitatea augmentată. O cameră wide de 12 megapixeli, una ultrawide de 10 megapixeli și un senzor LiDAR menit să calculeze distanța dintre tabletă și obiectele cuprinse în cadru.

iPad Pro 2020

Cel mai surprinzător lucru este procesorul. Credeam că Apple va trece la A13X, însă, cel puțin pe foaie, A12Z nu promite performanțe cu mult mai mari.

Cele două modele de iPad Pro pleacă de la $800 (11″), respectiv $1000 (12.9″) și vor fi disponibile începând cu 25 martie.

Software și accesorii

Pe 24 martie, toți utilizatorii de iOS și iPadOS vor primi update la versiunea 13.4. Printre lucrurile noi se află posibilitatea de a folosi tabletele cu un touchpad sau mouse. iOS 13 avea deja funcția, însă doar cu scopul accesibilității pentru persoanele care nu pot folosi un ecran tactil.

iPad Pro Magic Keyboard

Cu această ocazie, Apple a anunțat un nou accesoriu: Magic Keyboard. Se conectează prin smart connector, are un touchpad inclus și promite versatilitate. De asemenea, promite să te bage în faliment, pentru că îți va lua $300 din portofel pentru varianta de 11″ și $350 pentru cea de 12.9″. Din fericire, este compatibilă cu generația anterioară de iPad Pro. Din nefericire, va di disponibilă abia în mai.

Pentru cei care vor aceeași experiență a touchpad-ului pe un iPad 7 normal, iPad Air 3 sau pe un iPad Pro 10.5, Logitech a anunțat tastatura Combo Touch. Pe lângă funcționalitatea identică oferită, Combo Touch știe să țină prima generație Apple Pencil lipită de tabletă. Va costa doar $150, însă disponibilitatea nu a fost comunicată.

Logitech Combo Touch
Logitech Pebble I345. Mouse dedicat pentru iPad-uri. $30.

Apple va actualiza aplicațiile Pages, Numbers și Keynote (echivalentul Microsoft Word, Excel și PowerPoint) pentru a fi compatibile cu noile tastaturi.

Nu în ultimul rând, Apple a adăugat noi opțiuni de culoare pentru accesorii precum huse pentru iPhone și iPad și curele de Apple Watch.

Ce urmează

Dacă Apple s-ar opri aici, aș putea spune că a fost o săptămână plină. Cu toate astea, este foarte probabil ca până vineri să mai vedem lucruri. Pe baza zvonurilor, un nou MacBook Pro 14″ și un nou Apple TV cu o telecomandă modificată sunt printre cele mai așteptate. De fapt, eu chiar pe astea le aștept!


Comments

One response to “Apple anunță noi MacBook Air, iPad Pro și Mac mini și alte accesorii”

  1. […] în articolul anterior că Apple poate anunța un MacBook Pro de 14″ chiar în această săptămână. Uitându-mă […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.