23122007232 Incep sa ma intreb de unde ies jurnalistii trustului Intact… sau redactorii sai. Articolul asta m-a facut sa ma crucesc pentru ca ai nostri bravi miscatori din condei se intreaba cine are cel mai smecher barometru: ANM sau LPF?

Totuşi, răspunsul la această întrebare pare a fi greu de găsit cu precizie.Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) nu se riscă să facă prognoze publice mai mari de trei zile, dând oficial doar asigurări că va mai ninge până vineri, iar sâmbătă, în timpul zilei, va adia un început de primăvară. Deci ANM-ul nu risca (la 11 martie, data publicarii articolului) sa dea o prognoza clara pentru saptamana ce urmeaza. Daaaaaar!

Că s-ar putea să nu fie aşa, o demonstrează o sursă colaterală: Liga Profesionistă de Fotbal. Mitică Dragomir, preşedintele Ligii, a cerut amânarea etapei de miercuri, 17 martie, când ar fi trebuit să aibă loc şi derby-ul Steaua – Dinamo, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile! La Ligă vin periodic prognoze meteo detaliate şi, dacă ar fi să ne luăm după decizia actuală, în ele ar putea să avem confirmarea că primăvara se va mai lăsa aşteptată. Am si eu o intrebare: LPF-ul de unde-si ia prognozele? De la rusi?

PS: Nu sunt un mare lingvist, dar e corecta formularea de mai sus, scrisa cu rosu?