Cea mai plina zi pentru Andrei Leonte

Introducere

Parcursul lui Andrei pe durata X Factor a fost o desfășurare a acțiunii ce a avut ca punct culminant finala din 1 ianuarie. Cum deznodământul e cunoscut de toată lumea, Andrei s-a închis în studio (mă rog, s-a luptat cu zăpezile pentru a ajunge până în Năvodari) și a muncit din greu la piesa de debut: “Radio Girl (Love On Heavy Rotation)”.

Aseară am avut ocazia să îl văd la lucru, pe prima scenă adevărată, cu un public ce îi văzuse deja pe Alex Velea, Smiley și Delia. Așa că emoțiile lui Andrei erau justificate: mai ieri era un tip care terminase o facultate și avea de gând să urmeze un master, dar o audiție la X Factor a ajuns să îl pună pe aceeași scenă cu artiștii menționați mai sus, cu un public cu așteptări ridicate.

“Radio Girl” nu a avut o naștere ușoară

Titulatura de “Primul X Factor al României” aduce o greutate imensă pe umeri. Ai peste 30.000 fani pe Facebook, care așteaptă cu sufletul la gură primul tău single după nici două săptămâni de la terminarea concursului.

Emisiunea “Răi da’ Buni” a mai liniștit un pic fanii, aceștia înțelegând că nașterea unei piese, de la idee până la masterizare necesită ceva timp. Linia melodică, versurile, producția, înregistrarea vocilor și masterizarea s-au materializat ieri, însă drumul a fost greu. După o călătorie de 12-13 ore cu trenul până la Oradea, Andrei a trebuit să ajungă în studioul lui Laurențiu Duță, adică în capătul opus al țării: Năvodari. 2-3 ore de întârziere atât la dus, cât și la întors, multă oboseală, dar o voce care a ajuns să sune bine.

Vineri mă întâlneam cu Andrei să stăm puțin de vorbă, m-am mirat că a avut o jumătate de oră liberă, timp în care mi-a pus căștile la urechi și a pornit melodia într-o fază neterminată. Dacă atunci mi s-a părut că sună bine, acum îmi pare că sună grozav.

Cea mai plină zi

Fiind la birou nu am reușit să urmăresc aparițiile lui Andrei, însă radioul și televiziunea l-au primit cu brațele deschise. Abia seara am reușit să îl văd la AFI, în fața unui public primitor. Având acces în backstage am simțit aceeași atmosferă de la X Factor: Elena, blogger-ul oficial al X Factor, Antonia, Morar, gașca Zu, unul dintre producătorii emisiunii (nu-mi vine numele din păcate), toți erau acolo.

L-am văzut pe Andrei cum este adoptat de public, cum interacționează cu el și cum îl încântă. Din cauza unor probleme de sănătate ale Corinei, Andrei a ajuns să facă BIS… un început foarte bun în materie de concerte. Sesiunea de autografe de după mi-a amintit iar de X Factor.

Un pic despre piesa în sine

Din punctul meu de vedere piesa “Radio Girl (Love On Heavy Rotation)” reprezintă trăirile lui Andrei din ultimele luni. Fiți atenți la versuri (la toate), doar el le-a scris, apoi fiți atenți și la producția în sine. Chitara de ce vă aduce aminte, dar acel “uuuu” din mijlocul refrenului? Trecând puțin pe partea tehnică, strings-urile din refren sunt compresate bine și beneficiază și de un sidechain, iar împreună cu beat-urile și celelalte sintetizatoare mă duc cu gândul la Guetta. E vreo legătură între Guetta și Andrei? Deocamdată nu, dar Andrei avea pregătită piesa “Without You” pentru un eventual duel.

Deci Andrei aduce în piesele sale câte puțin din viața sa, împarte cu publicul experiențele sale, iar rezultatul se vede: 45.000 vizualizări pe contul oficial Youtube.

PS: Simt nevoia să îi mulțumesc și lui Andrei Didas, arghieleanul ghe la Cluj, care veghează asupra paginii de Facebook

PPS: Au mai scris Elena și Cristina Bazavan.

1 Comment

  1. Super concert!Super piesa!Astept clip, barvo Andrei!Bafta mai departe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.