Afara ninge, meanwhile on Facebook

Cum toată lumea a aflat de pe Facebook și Twitter că ninge, nu mai e nevoie să las un link pe aici. Orașul a intrat din nou în acea stare de slow motion, iar buletinele de știri descriu apocalipsa. Între timp, pe Facebook, Sorin Oprescu lansează un apel prin care roagă cetățenii urbei să o lase mai moale cu mașina pe persoană fizică și să ia autobuzul. Binențeles că s-au trezit cocoșii, nerealizând că apelul respectiv are o singură cauză: incapacitatea firmelor de deszăpezire de a asigura o desfășurare decentă a traficului. Iar când serviciile nu îți asigură o șosea decentă, stai în casă sau ia un mijloc de transport în comun.

Toată atitudinea asta se trage din venirea prea bruscă a democrației. “Primarul nu îmi spune mie ce să fac, dar să dea naiba să rămâna cu mașina în mijlocul câmpului pentru că nu mi-a deszăpezit aleea”. În loc să-l aștepți pe primar care se descurcă cum poate și cu ce poate (apropo, utilajele alea sunt de tot râsul), mai bine te apuci și pui mâna pe lopată sau ajuți oamenii care au rămas blocați cu mașinile. N-are rost să te dai Loeb pe zăpadă.

Azi am ajutat un om cu un Matiz, noroc că era mașina mică și am scos-o în 30 secunde. La lopată n-am dat încă, dar văzând toate lamentările și învinuirile bucureștenilor la adresa municipalității (încă un apropo: străzile dintre blocuri aparțin primăriilor de sector, nu lui Oprescu, deci eu ar trebui să-l înjur pe Negoiță când sunt la birou și pe Piedone când ajung acasă) cel mai probabil voi urma lui Hoinaru și voi ieși la protestul deszăpezirii.

Cine îmi dă o lopată?


Comments

3 responses to “Afara ninge, meanwhile on Facebook”

 1. Alexandru Popescu Avatar
  Alexandru Popescu

  Nu este adevarat. La deszapezire toate strazile (indiferent daca sunt bulevarde sau secundare) apartin primarului de sector. Primarul General nu are competente decat in coordonarea regiilor aflate in subordinea primariei (RADET, APA Nova, RATB, etc)

  1. Ai dreptate, insa am vrut sa subliniez faptul ca oamenii nu stiu pe cine sa dea vina, atata vreme cat scrie primarie.

 2. Alexandru Popescu Avatar
  Alexandru Popescu

  Intradevar, din pacate, oamenii nu stiu care sunt competentele primariei generale si primariilor de sector. (si nu este vina cetatenilor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.