Folosesc de ceva timp Adobe Lightroom pe mobil și, în combinație cu o cameră foto ce știe să transfere imagini prin WiFi, rezultatele sunt foarte reușite. Odată ce profiți de capacitățile unui senzor mai performant, o să te înveți să transferi fotografii din ce în ce mai des. De exemplu, poza cu Audi A1 Sportback a trecut prin procesarea Lightroom Mobile, diferența față de original fiind cea de mai jos:

Partea nasoală cu Lightroom este că mănâncă foarte mult spațiu. După ce eliberasem toată librăria, sistemul îmi spunea că 2GB sunt în continuare ocupați. O altă utilitate a aplicației este sincronizarea cu sora mai mare de pe desktop. Nu prea o folosesc, însă unii ar putea considera-o un plus.

Adobe Premiere Clip a apărut în urma nevoii unei aplicații care să știe să umble un pic la luminozitate, contrast, de-astea. Știți voi, niște setări manuale, cât de cât. Problema e că în cataloagele de aplicații găsești soluții automatizate de îmbinare a clipurilor, niște efecte speciale și cam atât. Controlul manual lipsește cu desăvârșire și aici Premiere Clip se potrivește de minune. Deocamdată e disponibil doar pe iOS, însă Adobe se laudă că prioritizează compatibilitatea cu cele mai populare smartphone-uri și tablete Android. Așa că, poate apare în curând și în Play Store.

Adobe Premiere Clip App

Adobe Lightroom e gratuit, însă funcționează numai cu un abonament Adobe activ, în timp ce Premiere Clip e gratuit de tot.

 

Categories: Tech

Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

2 Comments

Marius · June 26, 2015 at 10:23

L-am bagat și eu dar n-am avut prea multă răbdare cu el. Nu știu cum poți prelucra o poză, detaliu cu detaliu, de pe telefon…
Să adaugi un preset, un pic de tint… poate, dar detaliile care fac diferența încă nu merg pe mobile. Părerea mea.

    Dan Pandrea · June 26, 2015 at 10:29

    Îți dai seama că nu poți avea toate funcțiile de pe desktop, însă Lightroom mi se pare o aplicație foarte bună pe mobile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.