Pe lângă Facebook, Instagram și Twitter, Adobe Lightroom este cealaltă aplicație pe care o folosesc în fiecare zi pe telefon. În ultimii doi ani, Adobe a băgat cărbuni și a adăugat noi funcții aplicației pe mobil. În urmă cu câteva minute, au adăugat-o pe cea mai utilă

Geometry

Este funcția ce repară perspectiva unei imagini. Pentru cei care fotografiază clădiri, funcția este extrem de utilă, mai ales că Adobe a inclus și opțiunea de “Guided”.

Original

Adăugarea liniilor de corecție

Rezultatul final

Profiles

În esență sunt filtre care țin cont de tipul de cameră cu care este realizată fotografia. Sunt filtre diferite pentru fotografii RAW și JPEG-uri și vă ajută dacă vă e lene sau vă grăbiți în editare.

Grain

Un alt preset pe care îl găsim în varianta desktop. Sunt trei variante de intensitate. Util pentru cei care preferă stilul.

În plus, Adobe a rezolvat problema corecțiilor de profil pentru camera și obiectivul pe care le folosesc. No more barrel distortion!


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

1 Comment

Lucrurile se mișcă greu în Parcul Tei | Dan Pandrea · July 3, 2018 at 21:32

[…] Vizita a fost și o ocazie bună de a monta din nou Helios-ul pe aparat și să îmi testez răbdarea. Pentru că soarele a fost puternic, am trecut Sony-ul în Aperture Priority, am setat diafragma la f/8 și mi-am bătut capul doar cu încadrările. Editările, ca de obicei, în Lightroom Mobile. […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.